Bolig:

TILPASSES: Tiltakshavers målsetting er at boligbebyggelsen i best mulig grad skal tilpasse seg eksisterende terreng.

PBE stopper boligplaner i Holmenkollen

Etaten mener at Redback AS legger opp til en for høy utnyttelse av tomten.

Publisert

I juli skrev Estate Nyheter at Dark Arkitekter – på vegne av Woxenlien AS – hadde bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Lillevannsveien 61. Det drøyt 2 mål store planområdet ligger sentralt i en vestvendt åsside med Voksenkollen i øst og Bogstadvannet og Sørkedalen
nede på flaten i vest.

Tomten er i dag bebygget med en enebolig først oppført i 1929 og senere påbygget og ombygget i 1949. Ifølge arkitektselskapet er bebyggelsen på eiendommen i dårlig forfatning og tilfredsstiller ikke en moderne bostandard.

I henvendelsen til PBE ble det skissert 15 boenheter.

Nå har imidlertid etaten besluttet å stoppe planinitiativet. I område- og prosessavklaring til oppstartsmøte skriver etaten at foreslått utnyttelse «er en vesentlig høyere utnyttelse enn to boligetasjer og maksimalt fire boenheter per bygningsvolum som gjeldende regulering gir mulighet for, og dermed vesentlig i strid med overordnet plan».

– Siden byutviklingsstrategien tar utgangspunkt i fortetting langs banenettet etter «innenfra og ut»-prinsippet; og det i forbindelse med revisjon av kommuneplanens arealdel skal avklares hva som skal til for at fortetning nord for Slemdal ikke skal medføre økt biltrafikk eller gå på bekostning av åsens grønne preg, vurderer Plan- og bygningsetaten at planområdet ikke egner seg for fortetting utover gjeldende planer på nåværende tidspunkt, heter det i område- og prosessavklaringen.

Woxenlien AS eies av Redback AS, som eies av Kjeldstad Grimnes-familien.

Powered by Labrador CMS