PARTNERE: Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk Eiendom og Arne Erik Rønningen i Aeko Eiendomsutvikling.
PARTNERE: Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk Eiendom og Arne Erik Rønningen i Aeko Eiendomsutvikling.

Partnerne vil bygge boliger med salgsverdi 1,25 milliarder kroner

Totalt dreier det seg om 17.500 kvadratmeter boligflate fordelt på ca. 140 rekkehus og 30 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Veslefrikk Eiendom og Aeko Eiendomsutvikling inngår et strategisk partnerskap og skal sammen utvikle tre eiendomsprosjekter på Kolbotn og Kløfta, henholdsvis sør og nord for Oslo. Sammen etablerer de selskapet Veslefrikk Brothers som kjøper tre prosjekter fra Aeko.

- Flere i Veslefrikk har lang erfaring med å utvikle eiendomsprosjekter i Kolbotn-området, og noen av oss har vokst opp her. Da partnerskapsmuligheten oppsto var det derfor spesielt interessant for oss. De tre prosjektene er kommet langt i reguleringsprosessen, og Aeko har lagt et godt fundament for videre utvikling, sier administrerende direktør Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk Eiendom i en pressemelding.

Vil bygge ut felter

Aeko har lokal forankring i Nordre Follo kommune. Selskapet med røtter tilbake til 2009 har spesialisert seg på å utvikle rekkehus og leiligheter i området.

- Dette samarbeidet er et viktig steg videre i vår strategi om å bli en betydelig feltutbygger i Oslo-regionen. I Veslefrikk har vi funnet en partner som deler vår ambisjon om å utvikle prosjekter med kvalitet i alle ledd, sier styreleder Arne Erik Rønningen i Aeko Eiendomsutvikling.

Tomta på Kløfta ligger i Gamlevegen 32, der tyskerne bygget en radio- og lyttestasjon forkledd som et gårdstun under andre verdenskrig. Aeko Eiendomsutvikling kjøpte dette i 2021. Da var det snakk om å investere 350 millioner kroner der.

Prosjektene på Kolbotn ligger tilbaketrukket fra sentrum på en høyde nær Kolbotn kirke.

- Med kort vei til Oslo er Kolbotn og Kløfta sentralt for mange med et stort nedslagsfeltet. Særlig nå som det i praksis er innført byggestopp for småhus i Oslo og Bærum. Anslått salgsverdi er 1,25 milliarder kroner, sier Svenning-Gultvedt.

Veslefrikk eies av Strawberry Equities med 40 % (Petter Stordalen), Matjos med 30 % (Svenning-Gultvedt) og Tigerstaden Eiendom med 30 % (Kjetil Skorstad).

Aeko Gruppen er morselskapet i Aeko-konsernet, som omfatter datterselskapene Aeko Eiendomsutvikling, Aeko Pure Capital og Aeko Boligutleie.

Powered by Labrador CMS