Annonsørinnhold

Øyvind har ladet bilen til en fast månedspris gjennom hele strømkrisen: – Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd

For beboerne i Ulven borettslag har høye strømpriser ingen betydning når de skal lade bilen. Etter Øyvind Pedersens mening er det likevel ikke den største fordelen med avtalen borettslaget har inngått.

Øyvind Pedersen, Aneo
Øyvind Pedersen, Aneo

– For oss er avtalen ideell, fastslår Øyvind.

Det han sikter til er ikke elbilen han nå skal på tur med, men avtalen borettslaget hans har inngått med selskapet Aneo.

Den innebærer at Aneo tar seg av alt knyttet til borettslagets nærmere 100 billadere. Det gjør de til fastpris for de beboerne som har lader – helt uavhengig av strømprisen.

For Øyvind og resten av styret i Ulven borettslag i Oslo er det gull verdt.

Fra mye administrasjon …

I 2018 fikk styret i Ulven borettslag installert ladebokser, forteller Øyvind. Før det hadde området kun fire offentlige ladere nederst i gata som «aldri» var ledige.

– I starten tok vi i styret oss av alt. Vi bestilte ladere og montering til dem som ønsket det og håndterte av alt fra betaling til eventuelle reparasjoner. Til å begynne med gikk det greit. Men da flere kjøpte elbil, ble det helt uhåndterlig, forteller han.

Han beskriver et voldsomt administrasjonsarbeid der styret selv måtte justere prisen opp og ned i takt med stadig skiftende strømpriser. I tillegg hadde de en konstant usikkerhet hengende over seg:

Hva ville skje hvis styrets ildsjel, som tok seg av arbeidet med ladingen, flyttet eller gikk ut av styret?

… til null administrasjon

Høsten 2019 inngikk borettslaget derfor avtale med Aneo, som da het Ohmia Charging.

Selskapet tilbyr ladeløsninger for borettslag og sameier i hele Norge.

Avtalen innebærer at beboerne selv inngår ladeavtale med selskapet, som installerer ladeboks, ordner med fakturaer og retter opp hvis det skulle oppstå feil.

– For vår del har administrasjonen gått ned til null. Hvor deilig er ikke det? I et borettslag er det jo nok av andre ting å ta tak i, sier Øyvind Pedersen og fortsetter:

– Jeg er strålende fornøyd med Aneo. Kunne ikke ha vært mer fornøyd, rett og slett. Jeg innser at det høres ut som at jeg er ansatt der. Det er jeg på ingen måte. Men for oss er avtalen ideell. Ting går av seg selv, og vi i styret kan bruke tiden på det som er viktig.

Slik virker avtalen

· Aneo tilbyr elbillading til borettslag og sameier. De legger strøm og klargjør hver parkeringsplass for lading.

· Beboerne som ønsker det, bestiller deretter en ladepakke og får lader fra Aneo. Det fins ulike abonnementer utfra hvor mye strøm hver enkelt trenger i måneden. Ubrukte kWt føres videre til neste måned.

· Prisen inkluderer alt, fra strøm til forsikringer og drift.

· Aneo tar ansvaret for drift, vedlikehold og oppdateringer, kundeservice og fakturering.

· Ladeanlegget fordeler den tilgjengelige kapasiteten i strømnettet automatisk mellom boksene og borettslaget, slik at bilene lader raskest mulig og alle får den strømmen de trenger.

Fast pris – uansett

Som styremedlem er fraværet av bekymringer og administrasjon det viktigste for Øyvind. Også som elbileier har Aneo-avtalen klare fordeler.

Én ting er at kundeservice og teknisk hjelp alltid er tilgjengelig – og ikke prisgitt styremedlemmer med full jobb, familie, ferier og sykedager.

I tillegg betaler han nøyaktig samme pris for ladingen – selv i et år hvor strømprisen nærmest har eksplodert.

Ståle Gjersvold, Daglig leder Trønder Energi
Ståle Gjersvold, Daglig leder Trønder Energi

Det har vært bedre butikk for kundene enn Aneo det siste året, bekrefter Ståle Gjersvold. Han er daglig leder i selskapet som står bak Aneo, TrønderEnergi.

– Vi tenker langsiktig og mener at strømprisene jevner seg ut over tid, forklarer han og beskriver langsiktigheten slik:

– Elbilandelen må opp til 30–35 prosent før Aneos ladeløsning går i pluss. I dag er den på 13 prosent. Dette perspektivet gjør at vi kan tillate oss å tenke lengre enn årets strømpriser, sier han.

I tillegg vet han at økonomien bak selskapet er god.

– Aneo har også verdier for over 10 milliarder i banken. Derfor har vi råd til å tape litt ekstra i år. Vi kan heller sørge for at kundene våre er fornøyde.

Fakta: Dette er Aneo

• Aneo ble etablert i 2019 under navnet Ohmia Charging og leverer ladeløsninger til borettslag og sameier.

• Selskapet var tidligere heleid av TrønderEnergi. I år kom det private equity-fondet HightecVision inn som deleier, noe som har gitt tilgang på mer vekstkapital.

• Navnet Aneo ble valgt etter forslag fra de ansatte. «Neo» betyr nytt, slik at selskapsnavnet kan oversettes til «A new» – et nytt energiselskap.

LES MER OM ANEOS TILBUD

Powered by Labrador CMS