HELÅRSDRIFT: Ullern Tennisklubb vil sikre helårsdriften av anlegget gjennom seks nye tennisbaner og et nytt klubbhus.

Ønsker underjordisk tennishall på Ullern

På grunn av begrenset banekapasitet, klarer ikke Ullern Tennisklubb å tilby et tilstrekkelig tilbud til barn og unge, og heller ikke tilby nødvendig spilletid for øvrige medlemmer.

Publisert

På vegne av Ullern Tennisklubb har Spol Arkitekter bedt om forhåndskonferanse byggesak hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Furulundsveien 15 i Oslo vest. Bakgrunnen er et ønske om å bygge en underjordisk tennishall under de eksisterende baner.

– Tiltaket vil ikke endre områdets bruk fra dagens bruk eller tilgjengelighet. Det vil tvert i mot forbedre områdets kvalitet som friareal ettersom vinter boblen som settes opp hvert år ville kunne fjernes som et resultat av tiltaket, heter det i henvendelsen til PBE.

Fordi det søkes om å bygge et underjordisk anlegg under dagens tennisbaner, oppfatter arkitektselskapet at dette burde kunne tas som en byggesak.

Ullern tennisklubb har i dag fem utendørsbaner og et voksende antall medlemmer. På grunn av begrenset banekapasitet i forhold til antall medlemmer, klarer ikke tennisklubben å tilby et tilstrekkelig tilbud til barn og unge, og heller ikke tilby nødvendig spilletid for øvrige medlemmer.

Klubben tilbyr tennisskole og aktivitetsskole til fem barneskoler i sitt nedslagsfelt (Bestum skole, Lilleaker skole, Bjørnsletta skole, Lysejordet skole og Montesorriskolen Lyse). Dette tilbudet kunne vært doblet i omfang med tilstrekkelig banekapasitet.
For å opprettholde drift om vinteren overdekkes fire av klubbens baner med en boble. I tillegg har klubben et mindre klubbhus med garderobe mm.

– Det er ønskelig å lage et anlegg med økt kapasitet, som sikrer idrettstilbudet i vinterhalvåret og i dårlig vær generelt og som er miljømessig forsvarlig. Dagens boble er miljømessig meget ugunstig med et svært stort gass- og elektrisitetsforbruk til oppvarming.

– Klubben ønsker i stedet å sikre helårsdriften ved å bygge en underjordisk tennishall under dagens baner.
På denne bakgrunn er det ønskelig å bygge et underjordisk anlegg med seks tennisbaner og et nytt klubbhus med bedre fasiliteter for sosiale samlinger, garderober, treningsrom, to stk. padelbaner med mer, skriver Spol Arkitekter.

Powered by Labrador CMS