BETYDELIG ØKNING: Adm. direktør Bent Oustad kan glede seg over økte eiendomsverdier. Også verdien av tomtene til Nordr har steget kraftig i løpet av fjerde kvartal.
BETYDELIG ØKNING: Adm. direktør Bent Oustad kan glede seg over økte eiendomsverdier. Også verdien av tomtene til Nordr har steget kraftig i løpet av fjerde kvartal.

Økte eiendomsverdiene med 1,7 milliarder

Verdien på Norwegian Propertys eiendommer økte verdien med 1,7 milliarder i fjerde kvartal. Samtidig sank omsetningen på Aker Brygge med nesten 40 prosent.

Publisert

Norwegian Property sendte torsdag kveld ut en børsmelding med resultatene for fjerde kvartal. Selskapet oppnådde leieinntekter på 193,1 millioner kroner i kvartalet, noe som er en økning fra 178,6 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i 2019.

Driftsresultat før verdiendringer var 177,7 millioner kroner, en nedgang på 32,7 millioner kroner. Men et brennhett transaksjonsmarked, med fallende yielder, bidro til at eiendomsverdiene steg med 1,72 milliarder kroner i kvartalet.

Norwegian Property var i fjor med på kjøpet av boligutvikleren Nordr. Ifølge uavhengige verdivurderere har tomtene til Nordr steget betydelig i verdi siden kjøpet. Men selskapet tallfester ikke oppgangen.

Totalt leverte Norwegian Property et resultat før skatt på 1,92 milliarder kroner i fjerde kvartal. Samtidig økte den bokførte egenkapitalen per aksje til 17,96 kroner, noe som er en oppgang fra 16,68 kroner per aksje året før. Selskapet har en eiendomsportefølje som er verdt 23,45 milliarder kroner..

Mens selskapets eiendomsverdier har nytt godt av de lave rentene som følge av Covid-19, har eiendommene på Aker Brygge merket lavere leieinntekter på grunn av nedstengninger og lavere aktivitet blant folk. I fjerde kvartal var omsetningen til leietakerne på Aker Brygge 280 millioner kroner, noe som er en nedgang på 39,7 prosent sammenlignet med samme periode året i 2019.

– Vi har hatt et travelt og innholdsrikt kvartal med høy aktivitet på finansieringssiden. Dessverre har aktiviteten på bygulvet vært begrenset i førjulstiden som følge av landets smittesituasjon og pålegg og anbefalinger fra myndighetene. Integrering av Snarøyveien 30 i vår forvaltningsorganisasjon har hatt høyt fokus i kvartalet, og resultatet viser seg allerede i konsernets resultater for fjerde kvartal. I tillegg har vi, som noen av våre konkurrenter tidligere har rapportert om, også opplevd til dels betydelig økte takster for våre sentrale kontoreiendommer og Nordr-investeringen, sier adm.dir. Bent Oustad

Powered by Labrador CMS