NYTT SATSINGSOMRÅDE: Bent Oustad i Norwegian Property kjøper Telenor-bygget og får et tredje satsingsområde.
NYTT SATSINGSOMRÅDE: Bent Oustad i Norwegian Property kjøper Telenor-bygget og får et tredje satsingsområde.

Blar opp 5,45 milliarder for Telenor-bygget

Norwegian Property har kjøpt Snarøyveien 30 på Fornebu for 5,45 milliarder kroner.

Publisert

Det skriver det børsnoterte eiendomsselskapet i en børsmelding. NPRO Holding AS kjøper alle aksjene i Snarøyveien 30 AS av Telenor Real Estate. Overtakelsen finner sted i løpet av desember etter at konkurransemyndighetene har godkjent dealen.

Eiendomsverdien i transaksjonen er 5,45 milliarder kroner. 65 prosent av kjøpesummen blir finansiert med et tiårig bilateralt lån, og selskapet har også eiendommer på Aker Brygge som kan brukes som sikkerhet for banklån.

Telenor har signert en leieavtale på 25 år som representerer rundt en tredjedel av leieinntektene fra bygget. Årstakten på leieinntektene er fra første januar estimert til 335 millioner kroner. Norwegian Property skriver i meldingen at dette er et strategisk viktig kjøp for selskapet, som gir økte investeringer i Fornebu.

– Vi er svært fornøyd med denne muligheten og ser frem til å inkludere dette ikoniske bygget med mange kvalitetsleietakere i fremtidsrettede industrier i vår portefølje. Med transaksjonen styrker vi vårt fokus på Fornebu, sier administrerende direktør i Norwegian Property Bent Oustad.

Fornebu blir nå et satsingsområde for Norwegian Property.

– Vi har store ambisjoner for videre utvikling av eiendommen sammen med nye og eksisterende leietakere. Vi eier allerede nabobygget Fornebu Works i Snarøyveien 36 og vil nå bli eier av 260.000 kvadratmeter kontor- og parkeringsareal på Fornebu.

– Dette kjøpet er en del av selskapets vekststrategi og vil bidra til langsiktig verdiskapning i flere år fremover. Gjennom dette kjøpet harvi etablert vårt tredje kontorcluster i tillegg til Nydalen og Oslo CBD, hvor vi allerede har store porteføljer, sier Kathrine Astrup Fredriksen.

Wiersholm har vært Norwegian Propertys juridiske rådgiver, mens PwC har bidratt med finansiell DD for eiendomsselskapet.

– Vi er glade for avtalen med Norwegian Property og ser frem til å fortsette vår reise i Snarøyveien 30 som leietaker. Vi er trygge på at Norwegian Property vil fortsette å utvikle dette signalbygget og Telenor vil forbli på Fornebu på lang sikt, sier Telenors finansdirektør Tone Hegland Bachke.

Arctic Securities og UNION Næringsmegling har være Telenors finansielle rådgivere i transaksjonen. Haavind advokatfirma har vært Telenors juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS