110 LEILIGHETER: Boligene står ferdig i andre kvartal 2024. Ill.: PEAB.
110 LEILIGHETER: Boligene står ferdig i andre kvartal 2024. Ill.: PEAB.

Nytt Vatne-kjøp i Sverige

Vatne Capital har kjøpt et boligutleieprosjekt for 280 millioner svenske kroner, i tillegg til tilknyttede næringseiendommer for 40 millioner.

Publisert

Det er i en pressemelding at Peab melder om salget av eiendomsprosjektet i Borås. Totalt sikrer Vatne Capital seg 110 leiligheter med en underliggende eiendomsverdi på 280 millioner svenske kroner, samt 40 millioner for kommersielle lokaler.

Utleieleilighetene i prosjektet får et totalt boareal på 6.472 kvadratmeter og boligene blir klassifisert som Miljöbyggnad Silver. Byggingen starter i andre kvartal 2022 og vil bli fullført i andre kvartal 2024. Vatle Capital tar over de kommersielle lokalene første februar 2022 og leilighetene i andre kvartal 2024 når de er ferdige.

Runar Vatne har gjort flere eiendomskjøp i Sverige den seneste tiden. I sommer kjøpte Vatne Capital Ellos-bygget i nettopp Borås for 908 millioner kroner. Og for et knapt år siden bladde Vatne opp for 300 utleieboliger i Bålsta, ca. 40 minutter utenfor Stockholm sentrum.

Utleieboligene som Runar Vatne har sikret seg, er såkalte hyresrätter, som er regulert. Flere norske investorer har gått inn i dette markedet, som regnes som et svært stabilt marked.

Powered by Labrador CMS