Aktuelt:

UAVHENGIG SELSKAP: Virksomheten vil bli ledet av Pontus Sundin, og vil operere som et uavhengig selskap under Niam Credit.
UAVHENGIG SELSKAP: Virksomheten vil bli ledet av Pontus Sundin, og vil operere som et uavhengig selskap under Niam Credit.

Niam kjøper Brunswick Real Estate Capital

Selskapet, som har 2,5 milliarder euro i forvaltningskapital, vil bli ledet av Pontus Sundin.

Publisert

- Gjennom årene har vi gradvis diversifisert vår fondsportefølje med strategier som dekker ulike eiendomssegmenter og risikoprofiler. I 2021 lanserte vi en infrastrukturplattform med fokus på bærekraftige investeringer innen fornybar energi, transport og telekom. Finansiering er et naturlig neste steg for oss, og utfyller vår eksisterende virksomhet. Med oppkjøpet av Brunswick Real Estate Capital utvider vi vårt tilbud ytterligere, og blir en enda mer attraktiv partner for institusjonelle investorer, sier Jennifer Andersson, Managing Partner i Niam.

Brunswick Real Estate Capital, etablert i 2013, og tilbyr alternative finansieringsløsninger for næringseiendomssektoren i det nordiske markedet. Til dags dato har selskapet lansert tre fond, og forvalter for tiden eiendeler med en verdi ca. 2,5 milliarder euro. Med sin institusjonelle kapitalbase kan selskapet tilby sikre finansieringsløsninger på opptil 10 år til sine investorer. I tillegg har selskapet et ESG-fokus, og er i forkant med å videreutvikle bærekraftrelaterte finansieringsløsninger for eiendomsbransjen.

Brunswick Real Estate Capital har gjennom sin egenutviklede finansieringslattform strukturert gjennomgått over 800 kredittmuligheter med en total verdi på ca. 40 milliarder euro. Selskapet har finansiert over 150 eiendommer for 3 milliarder euro uten å pådra seg kredittap.

Virksomheten vil bli ledet av administrerende direktør Pontus Sundin, og vil operere som et uavhengig selskap under Niam Credit.

- Niam er en av Nord-Europas største fondsforvaltere innen eiendomssektoren, og har en sterk merittliste og merkevare som gir oss de rette forutsetningene for å videreutvikle vår finansieringsplattform. Dessuten har Niam, akkurat som oss, et genuint fokus på bærekraftig utvikling i eiendomsbransjen. Sammen kan vi nå tilfredsstille investorenes etterspørsel etter kredittmidler og tilby eiendomsaktører alternative og bærekraftige finansieringsløsninger», sier Pontus Sundin, administrerende direktør i Niam Credit.

Brunswick Real Estate Capitals fond har gjennom årene tiltrukket seg noen av de største institusjonelle investorene i Sverige, inkludert Folksam og PRI, men også norske KLP. Brunswick Real Estate Capital har gitt gjeldsfinansiering og etablert langvarige relasjoner med eiendomsselskaper som Castellum, Corem, Fabege og AREIM.

Powered by Labrador CMS