I VANNKANTEN: De to blokkene ble til en og ga fire ekstra boliger.
I VANNKANTEN: De to blokkene ble til en og ga fire ekstra boliger.

Nå går startskuddet for Fjordbyen Brygge

Boligprosjektet fikk dessuten flere leiligheter enn planlagt.

Publisert

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør skal bygge 20 leiligheter på bredden av Tyrifjorden ved Vikersund stasjon. Opprinnelig omfattet prosjektet 16 leiligheter på to bygninger, men etter en anbudskonkurranse konkluderte utbyggerne, Bane NOR Eiendom og Modum kommune, at prosjektet kunne omprosjekteres for å gi plass til flere boenheter og 200 kvadratmeter næringslokaler.

– Allerede i januar signerte vi en intensjonsavtale med prosjektet om bidrag i utviklingsfasen. Gjennom den fasen så vi fort at utnyttelsen kunne bli bedre ved å koble sammen de to bygningene, opplyser regionleder Ole Einar Rongved i Asker Entreprenør i en pressemelding.

De 20 leilighetene måler fra 40 til 143 kvadratmeter med priser fra 2,8 til 9,4 millioner kroner. De åtte som er igjen er mellom 40 og 75 kvadratmeter store , priset mellom 2,8 og 5,41 millioner.

Det gir kvadratmeterpriser på mellom 57.000 og 75.000 kroner.

– Takket være samspillsfasen kan vi nå gå i gang med bygging. For oss er det gledelig at boligmarkedet i Vikersund har tatt så godt imot Fjordbyen Brygge, sier prosjektsjef Per Olav Dahl Hegge i Bane NOR Eiendom.

Etter planen skal prosjektet være ferdigstilt i første kvartal 2023, med innflytting i andre kvartal samme år.

- Siden byggingen skal foregå bare noen få meter fra vannkanten må vi naturlig nok ta hensyn til eventuelle variasjoner i vannstanden i Tyrifjorden, sier Rongved.

Powered by Labrador CMS