7.600 KVM: Ny og eksisterende bebyggelse får et samlet bruksareal på opptil 7.600 kvadratmeter.

Det nærmer seg for Den tysk-norske skolen ved Akerselva

Planforslaget fra Myren Eiendom AS er oversendt til politisk behandling, og anbefales av Plan- og bygningsetaten.

Publisert

Den tysk-norske skolen har i lang tid jobbet for å få til en løsning, der hele skolens virksomhet kan samlokaliseres. Nå ligger alt til rette for at dette blir en realitet på Myrens verksted. Planforslaget for Myra 1 med flere adresser – en del av Myrens verksted vest for Akerselva – oversendes nå til politisk behandling.

– Planforslaget legger til rette for at Den tysk-norske skolen i Oslo kan etablere seg i Sandakerveien 24D. For skolen betyr dette en kjærkommen samlokalisering av hele skolens virksomhet som vil være positivt for skolens elever. Den tysk-norske skolen vil kunne gi byen og bydelen en variasjon og mangfold i skoletilbudet, skriver fagkyndig Talo Arkitektur (tidligere Derlick Arkitekter) i planforslaget.

Arkitektselskapet viser til at barnehage og skole styrker tilhørigheten og stedsidentiteten i et område. Skolegården er generelt regnet som et sosialt møtested både ved at skolegården fungerer som et lekeareal for allmenheten utenom skolens åpningstid, og ved gjennomføring av sosiale arrangementer.

– Planforslaget bidrar på denne måten til å styrke aktivitetstilbudet og gjøre området mer tilgjengelig, samtidig som nødvendig areal til sosial omgang sikres.

Ved gjennomføring av tiltaket opparbeides eksisterende parkeringsplass på eiendommen til uteareal for barnehagen og skolen, noe som vurderes å være en betydelig oppgradering i forhold til dagens situasjon. Uteområdene skal utformes med tanke på et variert tilbud, særlig til barn og unge, med hensyn til ulike alders- og brukergrupper. Skolens utearealer vil være et supplement til friområdet på Myraløkka, og vil også bidra med variasjon i tilbud langs Akerselva.

Gjennom planforslaget foreslår Myren Eiendom AS å omregulere den nevnte delen av Myrens verksted til offentlig / privat tjenesteyting: undervisning og barnehage.

Bygningsvolumer i gjeldende reguleringsplan videreføres i sin vesentlighet, men med noe økt høyde, og bevaringsreguleringen videreføres.

Eksisterende parkeringsplass blir skolegård og offentlig tilgjengelig utenom åpningstid. Planforslaget er i strid med en retningslinje i Kommuneplan 2015, fordi det tillater ny bebyggelse innenfor 20 meter fra Akerselva. Plan- og bygningsetaten anbefaler likevel planforslaget.

Ny bebyggelse er oppgitt med et bruksareal på 1.935 kvadratmeter, i tillegg til at 5.575 kvadratmeter av eksisterende bebyggelse opprettholdes.

Powered by Labrador CMS