Karriere:

STYREVERV: I tillegg til vervet i Merkantilbygg Holding er Rune Bjerke styreleder i Wallenius Wilhelmsen samt styremedlem i henholdsvis Norsk Hydro og Schibsted.
STYREVERV: I tillegg til vervet i Merkantilbygg Holding er Rune Bjerke styreleder i Wallenius Wilhelmsen samt styremedlem i henholdsvis Norsk Hydro og Schibsted.

Rune Bjerke blir styreleder i Merkantilbygg Holding

– Jeg håper at min kompetanse fra bank, finans, fornybar energi, sement og byggevarer skal komme godt med, sier Rune Bjerke.

Publisert Sist oppdatert

I september 2019 gikk Rune Bjerke av etter mer enn 13 år som konsernsjef i DNB. Frem til sommeren 2020 satt han i styret til Vipps og Fremtind for DNB, og senere er han blitt styreleder i Wallenius Wilhelmsen ASA samt styremedlem i henholdsvis Norsk Hydro ASA og Schibsted ASA.

Nå har han også tiltrådt som styreleder i Pål Georg Gundersen-selskapet Merkantilbygg Holding AS.

– Jeg ble forespurt av Pål Georg Gundersen om å bli styreleder, og skal nå sitte i styret sammen med to andre dyktige personer som jeg kjenner godt fra før (Tom Vidar Rygh og Kari Elisabeth Olrud Moen, red. anm.) Jeg synes dette er et spennende verv å få, sier Rune Bjerke til Estate Nyheter.

Hvordan skal du bidra i selskapet?

– Jeg håper at min kompetanse fra bank, finans, fornybar energi, sement og byggevarer skal komme godt med. Og så er det jo sånn at det er summen av kompetansen i styret som er viktig, svarer Bjerke.

Er det aktuelt for deg med flere verv i eiendomsbransjen?

– Jeg tror ett verv i eiendomsbransjen er tilstrekkelig. Det gjelder å finne en portefølje av selskaper i ulike bransjer for å dra nytte av erfaringene. Eiendom henger sammen med mange andre bransjer, og da kan man dra veksel på kunnskap fra andre bransjer, sier han.

Pål Georg Gundersen lærte eiendom av Olav Thon, fikk hjelp av Gunnar «Kjakan» Sønsteby til å skaffe lån og har senere bygget opp en betydelig boligportefølje i Oslo. Nå driver Pål Georg Gundersen storstilt eiendomsutvikling på Geilo. – Det viktige er å være i bevegelse, og prøve å holde god fart. Det har jeg lært av Olav Thon, uttalte Gundersen til Estate Magasin i 2019.

Merkantilbygg er nr. 36 på Estate Media sin liste over Norges største eiendomsselskaper. I 2020 hadde konsernet leieinntekter på 450 millioner kroner, mens porteføljen i fjor bestod av 390.000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS