MÅ KUTTE: Stadig flere byggevareleverandører kutter i arbeidsstokken på grunn av stort fall i etterspørselen.

- Ligner det vi så under finanskrisen og på starten av 90-tallet

Byggevareprodusentene fortsetter å nedbemanne. Sist ut er Molven Limtre.

Publisert Sist oppdatert

Både utbyggere og leverandører sliter som følge av lavere etterspørsel i bolig- og fritidseiendomsmarkedet, og trevarebedriftene er intet unntak.

Molven Limtre avd. Agder blir nå lagt ned og 15 medarbeidere mister arbeidsplassen sin. Årsaken er kraftig nedgang i aktiviteten i byggemarkedet.

- Vi er nå på et aktivitetsnivå som ligner det vi så under finanskrisen og på starten av 90-tallet. Alle prognoser for bolig- og fritidsboligmarkedet har vært nedslående i hele vår, og det har dessverre forverret seg. Det gjør at vi blir tvunget til å tilpasse produksjonen til markedet, sier administrerende direktør i Moelven Limtre AS, Rune Abrahamsen.

I januar ble det kjent at Moelven Byggmodul AS reduserer antall produksjonslinjer fra tre til to, og avvikler aktiviteten ved avdelingen på Hjellum. Med det ble 50 medarbeidere overtallige.

Allerede i oktober i fjor varslet Moelven om krevende tider, og ved tredjekvartalspresentasjonen ble det opplyst om nedjustering av produksjonen for de tømmerforbrukende enhetene i konsernet. For noen av enhetene ville det bli opp mot 20 prosent reduksjon, ble det opplyst.

Trøbbel også hos mange andre

I november i fjor permitterte Støren Treindustri i Midtre Gauldal i Trøndelag nesten 100 ansatte, og i slutten av april i år ble det klart at bedriften må si opp 35 ansatte. Forklaringen var stort fall i etterspørsel.

I januar ble det kjent at Ferd-kontrollerte Mestergruppen nedbemanner med 100 stillinger. Gruppen eier XL-Bygg, Byggtorget og Byggeriet, og er en betydelig boligprodusent gjennom 300 medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Norbohus og Blink Hus.

Huntonit, med base i Vennesla, permitterte 100 av 180 ansatte i november. På samme tid ble det kjent at Igland Garasjen i Grimstad permitterer 29 av sine 92 ansatte.

I begynnelsen av april i år sendte porsgrunnbedriften Isola ut permitteringsvarsel til alle sine ansatte. I februar fikk samtlige 120 ansatte ved Lian Vinduer i Heim i Trøndelag permitteringsvarsel.

Powered by Labrador CMS