Administrerende Hilde Vatne i JM Norge opplyser at selskapet allerede har gjennomført noen tilpasninger og nedbemanninger i Norge, slik at det er færre enn 20 medarbeidere som blir rammet nå.

JM varsler nedbemanninger

– Det er tungt, og jeg er lei for at den økonomiske situasjonen vi er i rammer medarbeiderne våre, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge.

Publisert Sist oppdatert

JM sendte onsdag 26. april på konsernnivå ut varsel om nedbemanninger, som også får konsekvenser for ansatte i JM Norge.

– Som en følge av den økonomiske situasjonen vi står i, med høy inflasjon, høyere renter og parallelt med økte byggekostnader, har salget av nye boliger hatt et betydelig fall. Det fører til færre igangsettinger av nye boligprosjekter og lavere aktivitetsnivå, heter det i meldingen.

JM må derfor dimensjonere virksomheten for et lavere produksjonsvolum. I Norge får dette størst konsekvens ved Tønsberg-kontoret, der bemanningen reduseres, slik at ansvaret for større leilighetsprosjekter i Drammen legges over til Oslo-kontoret.

– Vi er i en situasjon der vi må gjøre markedstilpasninger av organisasjonen. Det er tungt, og jeg er lei for at den økonomiske situasjonen vi er i rammer medarbeiderne våre. Nå skal vi sørge for å følge opp hver enkelt som blir berørt på en god måte, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge.

JM vil nedbemanne med om lag 200 ansatte på konsernnivå, brorparten i Sverige. I Norge har JM allerede gjennomført noen tilpasninger og nedbemanninger slik at det er færre enn 20 medarbeidere som blir rammet nå.

Kunder av JM vil ikke bli berørt, og alle påbegynte boligprosjekter ferdigstilles som forventet.

JM la også frem delårsrapport for første kvartal i dag. På konsernnivå opprettholdes omsetningen og resultatgraden inkl. engangseffekter, mens boligsalget inkl. salg av svenske leieboliger (hyresrätter) er halvert sammenlignet med samme periode i fjor.

I JM Norge går omsetningen og resultatet ned med ca. en fjerdedel, og boligsalget er mer enn halvert.

Powered by Labrador CMS