Leasing for eiendomsbransjen:
Derfor kan det lønne seg

Enten du utvikler, bygger eller selger eiendom, kan leasing være et godt alternativ til å kjøpe maskiner og utstyr. Her kan du lese mer om hvorfor.

Ønsker du å oppgradere utstyr eller maskiner, men er fortsatt litt forsiktig med investeringene? Da kan leasing være et trygt og godt alternativ.

Velger du å lease fremfor å kjøpe utstyr frigjør du kapital som ellers ville vært bundet opp i investeringen. Kostnadene fordeles over perioden utstyret benyttes og skaper grunnlaget for inntjening.

Ikano Bank har drevet med leasing i mange år og har god erfaring med leasing til eiendomsbransjen. Leasing passer for flere deler av bransjen – enten du er eiendomsutvikler eller utbygger.

Her forteller Ikano Bank hvorfor det kan lønne seg å velge leasing.

Store innkjøp og investeringer kan være krevende

Pandemien har tvunget frem innovasjon hos mange bedrifter, men mange har også sittet stille og ventet de siste årene.

– Flere bedrifter vegrer seg for å gjøre investeringer i nytt utstyr og maskiner fordi det binder opp kapital. I tillegg er lange og tunge innkjøpsprosesser krevende for bedriften, sier Tormod B. Karlsen, mangeårig strategisk rådgiver for leasing i Ikano Bank.

Lavere risiko med leasing

Store investeringer er forbundet med betydelig risiko. Ofte kreves og forventes det at investeringen leder til økt omsetning i relativt nær fremtid. Finansieres oppgradering av utstyr og maskiner med egenkapital blir det mindre igjen til innovasjonsprosjekter og nyutvikling.

– Vi ser at mange bedrifter nøler med å gjøre store investeringer, selv om de vet at nettopp disse investeringene kan være nøkkelen til fremtidig vekst. Det er rett og slett for mye risiko forbundet med større innkjøp og oppgraderinger. Leasing kan være med på å senke risikoen, sier Tormod B. Karlsen.

Frigjør kapital til kjernevirksomheten

Karlsen har jobbet med store utbyggere og andre aktører i eiendomsbransjen.

– Bedrifter som velger leasing av maskiner og utstyr, frigjør verdifull kapital. Disse ressursene kan dermed plasseres i kjernevirksomheten eller brukes til andre tiltak som skaper verdi for selskapet.

Forutsigbare betalinger

Med leasing betaler bedriften et fast terminbeløp gjennom leasingperioden. Forutsigbare utbetalinger betyr enklere budsjettering og regnskap.

– Leasing kan gjøre hverdagen til regnskapsførerne litt enklere. Det blir også lettere for bedriften å budsjettere for fremtiden, ettersom maskinen eller utstyret ikke blir en stor engangsutgift som skal avskrives, men heller blir betalt over perioden.

Slik fungerer leasing

For at du skal kunne lease utstyr eller maskiner, må objektet være en selvstendig enhet. Dette er den typen utstyr og maskiner som vanligvis ville vært avskrevet i regnskapet. Tilleggsutstyr og tjenester, som regelmessig service, kan inngå i leasingavtalen.

Etter avtaleperioden har bedriften tre muligheter:

● Be om å få kjøpe utstyret

● Forlenge leasingen

● Starte ny leasingavtale med nytt utstyr

Vurder hva som passer din bedrift best når avtaleperioden nærmer seg slutten. En ny leasingavtale, på moderne utstyr basert på det siste innen bransjens teknologi, åpner for økt konkurransefortrinn i markedet.

Sjekk om leasing vil passe for din bedrift

Ønsker du å finne ut om leasing er noe for din bedrift? Da har Ikano Bank laget en nyttig kalkulator som beregner estimert månedlig beløp. Her kan du velge blant en rekke forskjellig utstyr – alt fra anleggsmaskiner til printere. Du kan også angi hvor mye du eventuelt ønsker å skyte inn som startleie, for å tilpasse terminbeløpet til hva som passer bedriften.

Prøv leasingkalkulatoren her.

Om Ikano Bank

Ikano Bank startet som IKEAs egen bank. Banken bygger fortsatt på noe av den samme filosofien som IKEA er bygget på: Inte för de rika, men för de kloka. Banken ønsker vanlige mennesker med vanlige behov som kunder.

Ikano Banks norske kontor åpnet i Asker i 1991. Banken tilbyr refinansiering, forbrukslån og kredittkort for privatpersoner, samt innkjøpskort og leasing for bedrifter. Leasingvirksomheten er basert både på langsiktige leverandørsamarbeid og på direkteavtaler til sluttkunder.

Powered by Labrador CMS