Lånebasert folkefinansiering gjorde det mulig å bygge disse eksklusive hyttene

Hytter er i vinden, og hyttemarkedet gløder. I dette markedet har MG Eiendomsutvikling AS spesialisert seg på høykvalitetshytter i Geilos flotte høyfjellsnatur

– Vi er ikke størst på Geilo, men på tre år har vi triplet omsetning. Og det er mye takket være crowdfunding og Monner Crowd, sier Stein Martin Gaarder, eier og daglig leder i MG Eiendomsutvikling AS.

Finansiering av prosjekter er en av de absolutt største utfordringene innen bygg og anlegg. Uavhengig av om virksomheten satser på bolig eller fritidseiendom.

Bankene stiller høye krav

Fra de tradisjonelle bankenes side stilles det høye egenkapitalkrav, og ofte også krav om en grad av forhåndssalg. Spesielt for nyetablerte virksomheter byr dette på problemer. Noe det også gjorde for MG Eiendomsutvikling AS.

– Vi hadde lenge et ønske om ekspansjon og å kunne ha flere prosjekter gående parallelt. Da vi ble kjent med mulighetene som ligger i crowdfunding, åpnet døra seg virkelig for dette ønsket. De siste årene har vi bygget 12 hytter, hvorav nesten halvparten er fullfinansierte gjennom crowdfunding. Nå har vi tre hytter under bygging på Solhovda og Sørhallie, og fire ligger i planlegging for neste år, sier Gaarder.

Søk om finansiering til ditt neste eiendomsprosjekt her!

Lån ved hjelp av crowdfunding. MG Eiendomsutvikling søkte lån fra crowdfunding gjennom Monner Crowd.

Solide vurderinger

Når en bedrift søker lån, blir det foretatt en grundig vurdering. For å kvalifisere til Monner Crowds eiendomslån må virksomheten vise at de kan betjene rentekostnaden i byggeperioden og ha et sunt kostnadsnivå i byggeperioden.

– Jeg tror vi har en mer standardisert modell enn for eksempel en lokal sparebank, og at det derfor kan oppleves som mindre «tilfeldig» når vi innvilger et lån. I tillegg er vi opptatt av å se på helheten i prosjektet. Vi vurderer for eksempel både på byggekostnader og antatt markedspris, satt av en ekstern takstmann eller eiendomsmegler, sier CEO i Monner Crowd, Marius Dybdahl.

Se andre eiendomsprosjekter som finansieres via Monner Crowd nå!

Stein Martin Gaarder, eier og dalig leder.
Stein Martin Gaarder, eier og dalig leder.

Monner Crowd gir handlingsrom

Etter fem vellykkede år i hyttebransjen på Geilo har MG Eiendomsutvikling AS opparbeidet seg både verdifull erfaring og tillit i markedet. Grunneierne vet at bedriften har evnen til å ta raske avgjørelser, og den kresne hyttekjøperen vet at produktet er solid. Tilbakemeldingene fra både grunneiere og hyttekjøpere har vært positive, der evnen til å ta raske avgjørelser og leveranser av solide produkter trekkes frem. Kvaliteter som Gaarder har ervervet, godt hjulpet av Monner Crowds crowdfunding.

– Vi planlegger å fortsette å finansiere våre prosjekter gjennom Monner Crowd. Lånesøknadene behandles raskt og profesjonelt, og dette gir oss muligheten til å agere. Vi opplever at lånene raskt fylles opp av interesserte investorer. Monner Crowds crowdfunding er rett og slett en enklere og mer fleksibel måte å få finansiering på, sier Gaarder.

Fakta: Monner Crowd

Monner Crowd er en digital plattform som tilrettelegger for at du kan realisere enda flere eiendomsprosjekter. Løsningen er tilrettelagt for små- og mellomstore utviklere som trenger å finansiere eiendomsprosjekter mellom kr 5-30 millioner. Monner Crowd setter bedrifter i direkte kontakt med investorer, og kan også være en god løsning i kombinasjon med banklån.

- En digital plattform som setter bedrifter i kontakt med investorer

- Over 460 millioner kroner formidlet via plattformen

- Over 44. 000 investeringer gjennomført.

- Monner Crowd er et heleid datterselskap av SpareBank 1 SR-Bank ASA

Les hele artikkelen her!

Powered by Labrador CMS