Transaksjon:

SELGER: Hurtigruten Svalbard skal fortsatt drive hotellene, restaurantene og butikkene i Longyearbyen selv om de selger bygningsmassen.
SELGER: Hurtigruten Svalbard skal fortsatt drive hotellene, restaurantene og butikkene i Longyearbyen selv om de selger bygningsmassen.

Kvitter seg med portefølje til 690 mill.

Det inkluderer hoteller, leiligheter, kontorer og butikker.

Publisert

Hurtigruten Group selger sin eiendomsportefølje på Svalbard til Store Norske Spitsbergen Kullkompani (Store Norske).

– Den ca. 40 000 kvadratmeter store porteføljen inkludert tre hoteller, kontoranlegg, 40 leiligheter og to butikklokaler. Den totale verdien av transaksjonen er 690 millioner kroner hvorav 105 millioner er avhengig av at Hurtigruten oppnår sine vekst- og omsetningsmål for hotelldriften, ifølge en pressemelding.

Samtidig inngår de to selskapene en 30 år lang samarbeidsavtale om å utvikle reiselivet på Svalbard. Salget er resultatet av en flere år lang prosess der Hurtigruten Group har jobbet med å finne en langsiktig partner for Svalbards største reiselivssatsing.

– Næringseiendom er et satsingsområde for oss, og vi har lenge ønsket å kjøpe denne porteføljen. Hurtigruten er den største reiselivsaktøren på Svalbard. Dette er en investering som passer godt inn i vår eksisterende virksomhet, og vi ser frem til å utvikle Svalbard som destinasjon, sier administrerende direktør Jan Morten Ertsaas i Store Norske.

De blir nå en av de største aktørene innen næringseiendom på Svalbard.

– Det har over tid vært stor interesse for eiendommene våre fra flere seriøse aktører. Svalbard er en nøkkeldestinasjon for oss, og vi har et evighetsperspektiv på satsingen vår. Derfor har det vært viktig for oss å finne en perfekt partner, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

Transaksjonen forutsetter også at Store Norskes eier, Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), bidrar med finansiering på kommersielle vilkår. NFD vil bidra med finansiering på kommersielle vilkår gjennom 40/60 egenkapital og lån med forbehold om samtykke fra Stortinget.

– Kjøpet av disse bygningene passer godt inn i Store Norskes strategi, og vil styrke selskapet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Transaksjonen forventes å være avsluttet i løpet av 2. kvartal 2021 med en netto likviditetseffekt på ca. 47 millioner euro. Carnegie fungerte som finansiell rådgiver for Hurtigruten i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS