GIGANTDEAL: Svenske Balder Fastigheter har solgt høyskoleeiendommen i Elverum.
GIGANTDEAL: Svenske Balder Fastigheter har solgt høyskoleeiendommen i Elverum.

Arctic med kjempedeal i Elverum (+)

Arctic Securities har tilrettelagt en deal verdt over 1,1 milliarder kroner i Elverum.

Publisert Sist oppdatert

Arctic Securities har vært tilrettelegger og rådgiver i forbindelse med etableringen av selskapet Terningen Invest AS, som tar over eiendommen til Høgskolen i Innlandet i Elverum. Eiendomsprosjektet har ifølge Arctic en samlet verdi på 1,141 milliarder kroner og inneholdt også en fusjon mellom høyskoleeiendommen og Elverum Eiendomsinvest.

Det nye prosjektselskapet tar over både høyskoleeiendommen i Elverum og Elverum Eiendomsinvest, som eier Terningen Næringsbygg. Selger av høyskoleeiendommen er svenske Balder Fastigheter, mens det er et Arctic-syndikat som «selger» Terningen Næringsbygg.

Balder Fastigheter har den seneste tiden blitt en aktiv aktør i det norske markedet. Erik Selins eiendomsselskap har tidligere kjøpt 50 prosent av Anthon B Nilsen Eiendom og sikret seg nylig en betydelig eierandel i Entra. Balders første møte med det norske markedet var imidlertid da de kjøpte Høgskolen i Innlandets eiendom på Elverum i 2016 for 700 millioner kroner. Arealet er 16.400 kvadratmeter.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.