Aktuelt:

38 NYE BÅTPLASSER: Med omsøkt utvidelse vil KNS kunne tilby ca. 38 nye båtplasser.

KNS vil utvide bryggeanlegg: «Tendensen er større båter»

Etterspørselen etter bryggeplasser i Oslo er blitt så stor at Kongelig Norsk Seilforening og flere andre båtforeninger har ventelister.

Publisert

På vegne av Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har Meinich Arkitekter sendt søknad om rammetillatelse for eiendommen med adresse Huk aveny 1. Søknaden omfatter blant annet utvidelse av bryggeanlegget.

– KNS har nylig gjennomført en fornying av bryggeanlegget, der det er etablert komplett nytt flytebryggeanlegg, med omrokkering av båtplasser og en mindre utvidelse av enkelte brygger. Nå har etterspørselen etter bryggeplasser i Oslo blitt så stor at KNS, med flere andre båtforeninger, har fått ventelister på båteiere som ønsker båtplass, fremgår det av henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

I redegjørelsen påpeker arkitektselskapet at «tendensen i samfunnet er ikke nødvendigvis så mange flere båter, men større båter».

– Derav er det flere anlegg som ikke har fysisk plass til bredere båter, og folk søker da blant annet KNS om plass. Samtidig er det kjent at flere båtplasser innerst i Bestumkilen antakelig kommer til å bli fjernet i forbindelse med reguleringsarbeidet og utbyggingen der, og flere av disse båtene søker nye havner.

– I tillegg er det kraftig etterspørsel etter vinterlagring på sjøen, såkalt boblehavner, da det hverken er plass på land for alle båtene for vinteropplag eller særlig hensiktsmessig. KNS sitt nye anlegg er utstyrt med boblehavn der båteiere kan ha båten sin for vinteropplag. Dette betyr at foreningen nå kan tilby helårsplasser. Dette er samfunnsnyttig, miljøbesparende og bærekraftig, heter det i henvendelsen til PBE.

Konkret ønsker KNS å utvide siste bryggeutstikker, Brygge I, med to nye bryggelementer pluss et tverrgående endebryggeelement. Enden på forlengelsen vil da være på linje med øvrige brygger ut mot farleden i Frognerkilen.

– Ergo vil den ikke forhindre båttrafikken ut og inn av Frognerkilen, og vil ikke være til hinder for noen. Med omsøkt utvidelse vil en kunne tilby ca. 38 nye plasser, skriver arkitektselskapet.

Powered by Labrador CMS