KLIMA: KLP Eiendom bruker nesten 50 millioner kroner på ev klimaanlegg i Teknobyen.

KLP Eiendom bruker nær 50 millioner kroner på klimaanlegg

– Vi har en strategisk ambisjon om å være ledende på miljø og bærekraft, sier prosjektlederen.

Publisert

På oppdrag for KLP Eiendom bygger NCC et nærvarmeanlegg for Teknobyen – Trondheims nye senter for teknologi og forskning. Avtalen har en verdi på NOK 46 millioner kroner ifølge en pressemelding.

Anlegget er utviklet og bygges i forbindelse med NCCs pågående oppføring av det 47.250 kvadratmeter store kontorbygget Teknostallen som er en sentral del av byens nye senter for teknologi og forskning.

– Denne løsningen er et godt eksempel på hva man kan få ut av gode samspillsprosesser og en innovativ byggherre. KLP Eiendom Trondheim utfordrer oss, og det liker vi, sier Lars Petter Gamlem i NCC.

Prosjektet skal utveksle energi mellom byggene i Teknobyen og vil betjene store deler av opp mot 100.000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer. Det skal settes i drift i juli 2023 i forbindelse med åpningen av første byggetrinn av Teknostallen.

­– Vi har en strategisk ambisjon om å være ledende på miljø og bærekraft, og dette tiltaket støtter godt opp om vår strategi, sier prosjektleder Lasse Volden i KLP Eiendom.

Powered by Labrador CMS