NY SKOLE: Norske Skog Saugbruks' gamle finpapirfabrikk skal nå huse skoleelever.

Kjøper eiendom for 730 mill.

Viken fylkeskommune har kjøpt eiendommen som skal huse Halden videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

Porsnes Utvikling AS, som sies av Norske Skog Saugbrugs og Ringstad Næringsutvikling, har utviklet og ferdigstilt et moderne skolebygg for videregående utdanning i Halden. De tidligere industrilokalene til Norske Skog Saugbrugs er nå rehabilitert og bygd om til et moderne skolebygg som har gjenbrukt infrastruktur og reisverk fra den gamle finpapirfabrikken.

Nå kjøper Viken fylkeskommune eiendommen etter å ha betalt en eiendomsverdi på 730 millioner kroner. I tillegg til tradisjonelle undervisningslokaler, har skolebygget moderne musikkstudioer, to konsertsaler, treverksteder og bilmekanikerinstallasjoner.

– Saugbrugs har flere århundre med industrivirksomhet i Halden og er en stolt arbeidsgiver og bidragsyter til industri og næring i regionen, både direkte og gjennom fabrikkens ringvirkninger. Sammen med Ringstad, så har vi ferdigstilt en unik yrkesfaglig læringsarena, som vil bidra til å ytterligere styrke Haldens forutsetninger for videre kompetanseutvikling og næringsutvikling. Viken fylkeskommunes overtakelse av bygget sikrer et langsiktig og godt eierskap til skolebygget, sier Per Ivar Berg, administrerende direktør i Norske Skog Saugbrugs AS.

– Jeg er svært glad for at vi har kommet til enighet. For fylkeskommunen blir det på sikt rimeligere å eie enn å leie, så dette er god og riktig bruk av offentlige midler. Denne løsningen er også forutsigbar og framtidsrettet for nye Østfold fylkeskommune» sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune.

Akershus Eiendom har bistått Porsnes Utvikling som megler, med Advokatfirmaet Thommessen som juridisk rådgiver. Viken fylkeskommune ble bistått av Wikborg Rein på juridisk og SEB som finansiell rådgiver.

Powered by Labrador CMS