Henrik Taubøll og Salman Saeed vil ha ansvaret for WeWork i Norden, Baltikum og Nederland.

Går til WeWork – skal lede ekspansjonen i Norden

Henrik Taubøll og Salman Saeed blir en del av WeWorks europeiske eiendomsavdeling med et særlig ansvar for å rulle ut WeWork i Norden, Baltikum og Nederland.

Publisert Sist oppdatert

– Dette blir en utrolig morsom utfordring, og vi har et vidt mandat til å gå i gang. Vi gleder oss, sier Henrik Taubøll som går fra sin stilling som en av de mest profilerte unge advokatene i BAHR, for å tilslutte seg WeWork.

– Dette er en av verdens mest innovative selskaper når det kommer til proptech, ny teknologi og eiendom. De har en kul energi og et sterkt fokus på community, og de ønsker å bygge verdens største fysiske sosiale nettverk. Det er en reise det er spennende å være med på, sier Salman Saeed.

Saeed går fra stillingen som administrerende direktør i Bonum Utvikling, som han var med på å starte opp.

– Vi har hatt en god dialog med WeWork over lenger tid, og anledningen var nå optimal for å gå videre i prosessen. WeWork er et verdensledende selskap som utfordrer det etablerte kontorbrukmønsteret, og et selskap som vokser i en enorm hastighet, og den reisen ville vi være en del av! Du kan tenke deg at WeWork, til tross for at det allerede er ett av verdens mest verdifulle techselskaper, fremdeles kun er i syklusen der hvor Amazon var da de kun solgte bøker, fortsetter Saeed.

– Vi føler oss ekstremt privilegerte som får lov til å ta del i den fantastiske reisen til WeWork, og gleder oss til å ta fatt på den store oppgaven som er tillagt oss, nemlig å etablere nye WeWork lokasjoner i Norden, Baltikum og Nederland. Det er en stor oppgave, men det er en utfordring vi ser frem til å ta, sier Taubøll.

Wybo Wijnbergen, daglig leder i WeWork Nord Europa, uttaler til Estate Nyheter at: – Vi er henrykt over å kunne ønske Henrik og Salman velkommen! Deres omfattende erfaring vil være et uvurderlig bidrag til WeWork og vil hjelpe oss med å skape unike brukeropplevelser skreddersydd for det lokale markedet.

WeWork har store ambisjoner og varslet forrige uke at de åpner 100.000 nye kontorplasser bare i fjerde kvartal 2018. Dette kommer i tillegg til de 320.000 kontorplassene de allerede har i 83 byer fordelt over 24 land i verden i dag. WeWork satser tungt på store bedrifter, som utgjør en betydelig andel av deres medlemsmasse. I dag er 30 prosent av verdens Fortune 500 selskaper medlemmer av WeWork. I tillegg bygges konseptet videre til WeGrow (skoler), WeLive (boliger), Rise (trening), utesteder og retail.

Les også: WeWork verdsettes til 400 milliarder kroner

Arbeidet tett i flere år

Saeed og Taubøll er begge profilerte i bransjen, særlig etter at de startet Ung i Næringseiendom i 2014, som de fremdeles er henholdsvis leder og nestleder for. Henrik har også vært med på å starte PropTech Norge. I henholdsvis 2015 og 2017 ble de rangert på listen «10 på vei opp» fra Estate og i mars 2018 ble begge trukket frem som «Supertalentet i næringseiendom» av Kapital.

– Vi har jobbet mye sammen, både med konkrete eiendomsprosjekter og med Ung i Næringseiendom. Det er en klar fordel når vi nå skal i gang med dette. Vi jobber ekstremt godt sammen og utfyller hverandre på en svært god måte, sier Saeed.

– Med vår tidligere arbeidserfaring og gjennom våre nettverk har vi allerede en god del kunnskap om de geografiene vi skal få ansvaret for, men det er klart at dette blir ingen oppgave vi kommer til å ta lett på, og vil kreve mye fra oss, legger Taubøll til. Han blir direktør for transaksjoner i WeWork, mens Saeed blir direktør for deals.

– Det er klart at vi jobber tett sammen med dette, men typisk vil jeg jobbe med å finne mulighetene, samt følge opp kontakt mot meglerne og eiendomsbesitterene og Henrik vil fremforhandle selve avtalene og «close» disse. Vi vil også ha en relativt utadrettet rolle begge to mot markedet, sier Saeed.

Som en del av Eiendomsavdelingen i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika), vil de veksle mellom å ha base i London og Berlin hvor de regionale hovedkontorene holder til.

Powered by Labrador CMS