Utvikling:

KJØPTE I FJOR: Gjennom IK Gruppen kjøpte Bjørn-Erik Indahl og Kjell Kristoffersen i fjor Tvetenveien 4 – like ved selskapets nye hovedkontor.

Indahl og Kristoffersen fikk ja til kontorbygg på 7.000 kvm

IK Gruppen har fått rammetillatelse til å oppføre et kontorbygg på Bryn i Oslo øst.

Publisert

I mars skrev Estate Nyheter at Aart Architects – på vegne av IK Gruppen – hadde søkt om rammetillatelse for Tvetenveien 4 og 6. Søknaden omfatter riving av eksisterende bebyggelse og oppføring av kontor-/ småindustribygg i fem etasjer med parkeringskjeller, nedkjøringsrampe med tilhørende støttemurer og terrengendringer.

Bruksarealet er på 6.819 kvadratmeter. I tillegg kommer parkeringsarealer i kjeller som ikke skal regnes med i tillatt utnyttelse.

Nye kontorer og småindustri.

Tvetenveien 4 er beliggende like ved Brynsveien 16, hvor IK Gruppen har oppført et bygg i 5 etasjer pluss parkeringskjeller på totalt ca. 3.500 kvadratmeter. Der har de selv flyttet inn med alle sine ansatte.

Nå har Plan- og bygningsetaten (PBE) godkjent søknaden om oppføring av kontorbygget. I redegjørelsen skriver etaten at den har forståelse for at trafikkøkningen vil kunne oppleves som belastende på de eksisterende eiendommene i området.

– Det er en ulempe ved dispensasjonen at veien ikke blir opparbeidet i regulert bredde, til tross for at trafikken på veien øker. PBE vurderer imidlertid at ulempene er begrenset, ettersom veiens bredde er tilstrekkelig til at det konkrete tiltaket og samfunnet rundt kan fungere på en god og trafikksikker måte, skriver PBE.

IK Gruppen eies av Kjell Kristoffersen og Bjørn-Erik Indahl. Sistnevnte sier til Estate Nyheter at de vil sette i gang byggingen i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS