40 MILLIONER: Ilija Batljan har gått inn med 40 millioner kroner i Kameo.
40 MILLIONER: Ilija Batljan har gått inn med 40 millioner kroner i Kameo.

Ilija Batljan satser på crowdfunding-selskap

SBB-gründeren er blitt storaksjonær i Kameo etter en rettet emisjon på 66 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Crowdfundingaktøren Kameo opplever stor vekst innenfor lån til eiendomsprosjekter, og nå fyller selskapet opp kassen med frisk kapital. Kameo har hentet 66 millioner kroner i en rettet emisjon. Gründeren i den svenske eiendomsgiganten SBB har tegnet seg for rundt 40 millioner kroner.

I løpet av fjoråret lånte Kameo ut nærmere 600 millioner kroner til skandinaviske eiendomsutviklere. Og veksten fortsetter i 2021 for crowdfundingaktøren.

– I 2021 er ambisjonen at Kameo skal låne ut minst en milliard til, og det ser det ut til at vi når. Det er viktig for oss å fortsette arbeidet med å demokratisere og åpne opp eiendomsmarkedet, for alle som vil investere og spare, og samtidig gi eiendomsutviklere finansiering. Vi vil gi alle som ønsker det, muligheten til å investere i eiendomsprosjekter de tror på, som tidligere bare var tilgjengelig for noen få, store investorer. De som har penger på en bankkonto får så å si ingen renter. Det er ganske usselt, sier Kameo-grunnlegger Sebastian Harung.

Han er overbevist om at investeringene i den tekniske plattformen, solide kredittprosesser og et sterkt team, gjør at Kameo vil lykkes med å skape Skandinavias ledende investeringsplattform.

– Med emisjonen på plass har vi det som behøves for å oppskalere og nå break-even, sier Sebastian Harung.

Siden 2019 har ABG Sundal Collier vært strategisk deleier i Kameo. Jonas Ström, administrerende direktør i ABG Sundal Collier, er glad for å ha Ilija Batljan som ny aksjonær.

– Ilija er en vellykket og innovativ investor og forretningsleder. Han er flink til å finne nye løsninger i en tradisjonell industri. Vi er glade for at han, i likhet med oss, ser hvor mye Kameo har å tilføre både eiendomsbransjen og småsparere, og vi ser frem til å fortsette Kameos reise sammen, sier Ström.

Ilija Batljans eiendomsselskap SBB var i fjor høst sentral i kampen om Entra. Selskapet la inn bud på den norske eiendomsgiganten, men fikk ikke gjennomslag og trakk til slutt budet. SBB har tidligere kjøpt opp Hemfosa og har også vært aktiv i det norske markedet ved flere eiendomskjøp.