AMBISJONER: Ilija Batljans SBB i Norden blir en av de aller største næringseiendomsaktørene i Norge dersom han lykkes med kjøpet av Entra.
AMBISJONER: Ilija Batljans SBB i Norden blir en av de aller største næringseiendomsaktørene i Norge dersom han lykkes med kjøpet av Entra.

200 største: Her er giganten som vil ta over Entra (+)

SBB i Nordens bud på Entra er det seneste oppkjøpsforsøket i en ellevill veksthistorie ledet an av den tidligere flyktningen Ilija Batljan.

Publisert Sist oppdatert

Da Estate Magasin portretterte Ilija Batljan, storaksjonær og CEO i SBB i Norden våren 2017, var det liten tvil om at selskapet skulle spille en viktig rolle i det nordiske eiendomsmarkedet. SBB i Norden ble etablert i april 2016, og den uttalte ambisjonen var da at selskapet skulle ha en eiendomsportefølje verdt mellom 20 og 25 milliarder svenske kroner innen fem år. Da Estate møtte Batljan ett år etter etableringen, hadde verdien allerede passert 20 milliarder. Dealen som gjorde SBB i Norden kjent og profilert i Norge, var kjøpet av DNB-bygget i Bjørvika for 4,3 milliarder kroner.

Siden har eiendommen blitt solgt til DNB Liv, men Ilija Batljan har fortsatt å gjøre seg bemerket i det norske eiendomsmarkedet. Blant annet ved å kjøpe Entras portefølje i Kristiansand for 863 millioner kroner, samt en rekke andre eiendommer med i stor grad offentlige leietakere.

Tirsdag la SBB i Norden inn bud på Entra som priser egenkapitalen til Entra til rundt 30 milliarder kroner. Det er imidlertid ikke første gang at SBB i Norden forsøker seg på å kjøpe en børsnotert eiendomsgigant. For et drøyt år siden meldte SBB i Norden om kjøpet av Hemfosa, som har spesialisert seg på samfunnseiendommer. Budet priset Hemfosa til 23,5 milliarder kroner, og det sammenslåtte selskapet fikk samlede eiendomsverdier på 70,5 milliarder svenske kroner. Bare i Norge hadde de to selskapene eiendommer for til sammen 12,4 milliarder kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.