AVTALE TIL 299 MILLIONER: HRL Entreprenør AS skal står for byggingen av disse studentboligene i Porsgrunn. Ill.: Code Arkitektur
AVTALE TIL 299 MILLIONER: HRL Entreprenør AS skal står for byggingen av disse studentboligene i Porsgrunn. Ill.: Code Arkitektur

HRL Entreprenør AS inngår stor kontrakt på studentboliger i Porsgrunn

HRL Entreprenør AS har inngått kontrakt med Studentsamskipnaden i Sørøst Norge om bygging av 236 studentboliger på Campus Porsgrunn på Kjølnes i Porsgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten har en verdi på om lag 299 millioner kroner inklusive merverdiavgift. Byggearbeidene starter i oktober/november og prosjektet overleveres 30.04.2025.

HRL Entreprenør vant tilbudskonkurransen i april, og har brukt tiden fram til kontraktsignering til en samspillprosess med byggherren. Bygget blir oppført med bæresystem av prefabrikkerte betongelementer og fasadene vil bli kledd med trepanel. 

Både byggherren SSN og HRL har høye miljøambisjoner for prosjektet. Bygget er prosjektert i tråd med Breeams miljøkrav som bla. betyr at bygget skal leveres med en reduksjon på 20 prosent CO2-utslipp i forhold til tilsvarende bygg. Energitilførsel vil være via brønnpark samt solceller på store deler av taket.

- Dette er en stor dag for oss i HRL Entreprenør, sier en strålende fornøyd administrerende direktør Roger Dreyer etter å ha signert avtalen.

- I dagens krevende marked er det langt mellom nye oppdrag og vi er spesielt fornøyde med å lande en slik kontrakt etter en god og konstruktiv samspillfase med byggherren, legger han til.

- Vi hadde gode erfaringer med HRL Entreprenør i samspill- og byggefase på studentboligene på Campus Bø, og er veldig fornøyd også med den samspillfasen vi har vært gjennom nå, sier prosjektleder hos SSN Lisbeth Varpe.

- Nå ser vi fram til en detaljprosjekterings- og byggefase med like god dialog slik at begge parter blir fornøyd med det endelige resultatet, legger hun til.

Powered by Labrador CMS