Aktuelt:

VEKST: Daglig leder Tommy Thovsland, adm. dir Emil Eriksrød og finansdirektør Eirik Engaas vil på børs.

Henter millioner, sikter mot børs og vil doble verdien

Neste stopp for eiendomsselskapet kan bli Euronext Growth Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet bak Powerhouse Telemark vil hente ekstern kapital for å vokse ytterligere. Med Arctic Securities og SpareBank 1 Markets som tilretteleggere planlegger de å hente inn 50-75 millioner kroner.

– Vi skal doble verdiene til fem milliarder kroner innen 2023, samt bygge to nye Powerhouse, sier administrerende direktør og grunnlegger Emil Eriksrød i R8 Property i en pressemelding.

Siden 2010 har de utviklet 28 eiendommer med fokus på bærekraftige, teknologiske løsninger.

- Basert på denne erfaringen har vi en ambisiøs vekststrategi, og en notering på Euronext Growth (tidligere Mercur-børsen) er et viktig steg på den videre reisen, påpeker Eriksrød.

Selskapet har 26 eiendommer med et samlet areal på 105.000 kvadratmeter, hovedsakelig i Oslo, Vestfold og Telemark. I tillegg til ti utviklingsprosjekter som utgjør ca. 50.000 kvadratmeter. Den totale eiendomsporteføljen utgjør per første kvartal 2021 en verdi på 2,23 milliarder kroner.

Energieffektivt

Flaggskipet deres er Powerhouse Telemark, ett av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg; tegnet av Snøhetta og kåret av CNN som et av de ti byggene på verdensbasis det ble knyttet størst forventninger til i 2020.

Nå foreligger to nye Powerhouse på tegneblokka, i henholdsvis Porsgrunn og Tønsberg.

– Verdens byer vokser raskt og byenes bygninger bruker i dag 25 prosent av verdens vann, minst 30 prosent av verdens energi og står for nesten 40 prosent av verdens klimautslipp. Byene er klimakampens frontlinje, og som eiendomsutvikler kan og må vi ta ansvar, poengterer Eriksrød.

Selskapet eier også 35,5 prosent av proptech-selskapet Orbit Technology, og 75 prosent av coworking-selskapet Evolve Business Space.

Powered by Labrador CMS