Powerhouse Telemark er tegnet av Snøhetta.

R8 bygger det fjerde Powerhouse

R8 Property har signert kontrakt for byggingen av Powerhouse Telemark. Dermed går man i gang med byggingen til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsket å bygge et signalbygg i Grenland og vise at det går an. Holdningen om at man må se til Oslo for å utføre store ting stemmer ikke. Vi retter en stor takk til våre samarbeidspartnere i Powerhouse-samarbeidet som har brøytet vei for prosjektet og gjør at drømmen kan realiseres. Hjelpen fra dem har vært helt uvurderlig for å få prosjektet i havn, sier utviklingsdirektør i R8 Property, Tommy Thovsland.

Han gleder seg til å gå i gang med et krevende prosjekt som skal sette Telemark og Porsgrunn på kartet. Blant aktørene i Powerhouse-samarbeidet er Entra, Asplan Viak, Skanska, Snøhetta og miljøstiftelsen Zero.

– Hadde det vært lett å bygge et Powerhouse hadde flere gjort det. Dette er ikke for hvem som helst. Powerhouse bygges som fremtidens landemerker, noe som også legges merke til utenfor landegrensene. Eksempelvis har vi hatt delegasjoner fra både Kina og Finland på besøk i våre andre prosjekter, sier daglig leder i Powerhouse-samarbeidet, Rune Stene.

Asplan Viak-sjef Skjalg Fredheim venter bratt læringskurve, men hevder at prosjekteringsteamet elsker en krevende byggherre som R8 Property.

– Teamet vil ikke ha fasiten og skal jobbe seg frem til de gode løsningene. Dette er noe vi virkelig brenner for, sier Fredheim.

Powerhouse Telemark blir det fjerde Powerhouse-bygget etter Entras Powerhouse Kjørbo og Powerhouse Brattørkaia og Powerhouse Drøbak Montesorri ungdomsskole. Rune Stene mener det er viktig at det bygges Powerhouse ute i regionene også, ikke bare i det sentrale Oslo.

– Kompetanseheving hos leverandørene er noe av det mest spennende og utfordrende et Powerhouse tilbyr, sier Stene.

Powerhouse Telemark får et areal på 8313 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Bygget skal produsere mer energi enn det forbruker og får fasade og tak dekket av solcellepaneler. Signalbygget tegnes av Snøhetta, og blir synlig for biltrafikken fra E18 mot Grenland og Porsgrunn.

 

Powered by Labrador CMS