STERK VEKST: Daglig leder Geir Atle Bore i FundingPartner opplever sterk vekst i crowdlending-markedet.
STERK VEKST: Daglig leder Geir Atle Bore i FundingPartner opplever sterk vekst i crowdlending-markedet.

Har lånt ut 100 mill. til eiendom

FundingPartner har lånt ut over 100 millioner kroner til eiendomsprosjekter i løpet av ett år.

Publisert

Dermed er FundingPartner den første norske crowdlending-aktøren som har passert 100 millioner kroner i utlån på ett år, og veksten er skyhøy.

– Vi ligger an til en dobling i antall millioner lånt ut til eiendomsaktører sammenlignet med 2019, sier daglig leder i FundingPartner, Geir Atle Bore.

I fjor hentet Fundingpartner 14 millioner kroner til et prosjekt i Holmestrand. Interessen var stor, og prosjektet ble lukket etter bare en time. Siden har selskapet tilrettelagt for en rekke nye store eiendomslån.

– Fra å kun gjøre mindre toppfinansieringer, ser vi nå at eiendomsaktører kommer til oss med hele utviklingsprosjekter som de vil at vi skal finansiere. Prosjekter vi holder på med nå inkluderer et større leilighetsprosjekt i Bergen på over 30 mill og eplehageutbygging i Oslo. Ofte er det lavere krav til forhåndssalg som er utløsende for at de ønsker å komme til oss, som igjen betyr at utviklerne slipper å selge boliger med rabatt for å utløse tilstrekkelig med forhåndssalg for å begynne byggingen, sier Bore.

Ved utgangen av tredje kvartal 2020 hadde det totale crowdlending-markedet formidlet lån for 198 millioner kroner. FundingPartner har omtrent halvparten av dette markedet.

Bore tror markedet for crowdlending kan komme opp i en halv milliard kroner i løpet av neste år.

— For vår del vil mesteparten av veksten være i større utbyggingsprosjekter. I tillegg har vi det siste året sett at aktører med næringseiendommer ønsker å øke belåningsgraden på disse for å reinvestere i andre prosjekter. For mange er dette attraktivt da de har en større finansiell fleksibilitet, og ikke må selge eiendommen for å kunne frigjøre likviditet. sier Bore.