Bolig:

TEAM SEQUOIA: Bak fra venstre: Andreas Mjelde, Frida Nilsen, Knut Olav Klokk, Dorte Narum og Helene Sellevoll Karlsen. Foran: Ulf Øyvind Lund, Erik Harstad, Per Elling Sylte og Sander Djupvik.
TEAM SEQUOIA: Bak fra venstre: Andreas Mjelde, Frida Nilsen, Knut Olav Klokk, Dorte Narum og Helene Sellevoll Karlsen. Foran: Ulf Øyvind Lund, Erik Harstad, Per Elling Sylte og Sander Djupvik.

Har fått med flinke folk og kjente investorer – satser stort på bolig

Partnerne bak Sequoia Utvikling har ambisjoner om å bli en betydelig boligutvikler i Stor-Oslo.

Publisert

– Vi har satset friskt siden vi etablerte Sequoia Utvikling januar 2020, og teller nå 10 ansatte. Ambisjonen er å bli en betydelig aktør som er med på å bidra positivt til bybildet i Oslo og omegn, sier daglig leder Knut Olav Klokk i Sequoia.

Det sistnevnte selskapet ble opprinnelig etablert i 2013, men fokuset ble endret etter at den ene av to partnere flyttet fra Oslo. I 2019 begynte den gjenværende partneren Klokk å tenke nytt og stort om selskapets fremtid.

For å gjøre en lang historie kort, er det nå følgende fire partnere som står bak selskapet:

Knut Olav Klokk: Daglig leder, med bakgrunn fra Harvard og Oxford, samt erfaring som konsulent i McKinsey og fra eiendomssiden hos Swedbank First Securities.

Ulf Lund: Investeringsansvarlig, med bakgrunn fra Handelshøyskolen i København og 13 års erfaring fra North Bride Capital Partners London, Pangea, Swedbank First Securities og siste 5 år som utviklingssjef i NCC Property Development.

Andreas Mjelde: Leder finans og strategi, med bakgrunn fra NHH og Harvard Business School, samt erfaring som konsulent i McKinsey, grunder og adm. dir. i netthandelselskapet Linio.com og grunder av Tillit.

Per Elling Sylte: Markedsansvarlig, med bakgrunn fra NHH. Kjøpte opp og restrukturerte eiendomsmeglerkjeden Notar under finanskrisen.

Nå ansetter selskapet også Erik Harstad, som har jobbet som prosjektleder i Backe Stor-Oslo i flere år. Han trer inn i en rolle som prosjektutvikler fra september.

– Vi er sikre på at Erik vil bringe mye og god kompetanse inn i Sequoia-systemet, og er veldig glade for å ha han med på laget. Vi har sydd sammen et team som har en veldig god kombinasjon av økonomi, marked og byggfaglig bakgrunn. Det er viktig for oss å være en utvikler som er hands-on med nærhet til det vi leverer til boligkjøperne, og Erik vil med sin praktiske erfaring være en solid ressurs i teamet, sier Klokk.

I tillegg til å gå inn med egne penger, har partnerne også fått med seg eksterne investorer. Blant disse er aksjestrategen Peter Hermanrud, som var sjefen til Klokk i Swedbank First Securities. Han er kommet inn på eiersiden i Sequoia Utvikling, samt i noen av fondene, hvor vi for øvrig også finner Christian Bjelland blant eierne.

Sequoia satser primært på eiendomsutvikling i Stor-Oslo regionen, og har nå drøyt 10.000 kvadratmeter under utvikling, med ca. 90 boenheter fordelt på konverteringsprosjekter og nybygg.

– Vårt siste kjøp er to tomter ved Billingstad stasjon, hvor vi er i gang med reguleringen. Vi legger opp til 15-20 enheter, der vi tenker helhetlig med boenheter i ulike størrelser. Dette er et ledd i videre strategi om å utvikle boliger for ulike kjøpergrupper som ønsker å bo utenfor sentrum, uavhengig av bil, men i pendleravstand til jobb i Oslo. For øvrig er vi opptatt av gode prosjekter med høy kvalitet, både i forhold til bærekraft og bokvalitet. Vi skal bygge boliger hvor folk virkelig trives, og går alltid en ekstra runde for å finne de beste løsningene, sier Klokk.

Hvor mange boliger inngår i et typisk Sequoia-prosjekt?

– Nå er det alt fra 4-5 til 20 enheter. Men vi vokser jo stadig, og ønsker å skalere oss opp på prosjektene, svarer Klokk.

I første runde hentet Sequoia inn knappe 50 millioner kroner, og ifølge Klokk blir det trolig en ny runde til høsten.

– Ettersom vi er i sterk vekst, er det naturlig at vi søker nye partnerskap på investorsiden, sier han.

Powered by Labrador CMS