UTVIKLING: Selskapet som er spesialisert på næringsbygg har hendene fulle i Nord-Norge.

Oppdragene står i kø i nord

Selskapet som er spesialister på næringsbygg har hendene fulle i vår nordligste landsdel.

Publisert

Ved juletider i fjor tok AKA over halvparten av et 3.000 kvadratmeter stort næringsbygg i Andslimoen i Målselv kommune i Troms. Der holder Kiwi til, og Europris tar resten av arealet i 2024.

Bygget var levert av Hallmaker som også har signert kontrakt med Widerøe Property for å levere to stålbygg på Tromsø Lufthavn.

Der skal de sette opp ett stålbygg med to etasjer samt et lagerbygg. Byggestart er i mai 2023 og kontrakten omfatter 1.220 kvadratmeter råbygg samt de tekniske installasjonene.

Ferdig til jul

– Cargobygget får 760 kvadratmeter i første etasje som skal brukes som lager for gods, post og frakt til, mellom og fra flyvninger. Etasjen over med 210 kvadratmeter skal inneholde blant annet kontorer, sier administrerende direktør Trine Dragnes i Hallmaker.

Det andre bygget på 250 kvadratmeter skal brukes som lager og garasje. Hva prosjektet koster ønsker hun ikke å kommentere

– Dette er to frittstående bygg, og vi har ingen andre prosjekter på Tromsø Lufthavn. Begge byggene skal ferdigstilles før jul 2023, påpeker hun.

I tillegg til dette prosjektet skal Hallmaker også levere fire nye bygg til Fazenda Utvikling som allerede har leid ut til Tesla, Coop, Kiwi og Thansen. Prosjektet til rundt 400 millioner kroner på Mørkved øst for Bodø sentrum blir totalt 12.500 kvadratmeter som skal stå ferdig om et års tid.

Hallmaker eies av konsernet Zurhaar i Bergen.

Powered by Labrador CMS