UTVIDER: Green Mountain utvider dataparken sør for Oslo.

Green Mountain bygger ytterligere 5.800 kvm i Enebakk

Det israelske selskapet utvider dataparken kraftig.

Publisert

Green Mountain har startet et nytt byggeprosjekt ved sitt datasenteranlegg i Enebakk utenfor Oslo. Det nye bygget er en utvidelse av to eksisterende bygninger som er dedikert en stor internasjonal skyleverandør ifølge en pressemelding.

Den nye to-etasjes bygningen rommer 5.800 kvadratmeter og fungerer som et tilbygg for kunden. Anleggsarbeidet er allerede i gang og bygget skal stå ferdig i mai 2024.

Tilbake i 2021 ble det kjent at Israelske Azrieli group kjøpte alle aksjene i Smedvigs Green Mountain for 7,6 milliarder kroner.

I tillegg til dette spesifikke prosjektet ble et fullført så sent som i desember 2022.

– Vi er veldig fornøyde med all aktiviteten på Enebakk nå. Spesielt hyggelig er det å få fornyet tillit av kunden som har valgt å mer enn doble sin kapasitet her, sier administrerende direktør Svein Atle Hagaseth.

Internasjonale kunder på norsk strøm

Green Mountain har opplevd kraftig vekst de seneste månedene med utvidelser på alle sine nåværende datasentre. I tillegg til Enebakk har de sentre på Rennesøy utenfor Stavanger og i Rjukan i Telemark.

– Norge begynner virkelig å markere seg internasjonalt i bransjen. Vårt verdibudskap om fornybar og rimelig kraft, god fibertilgang, kompetent arbeidsstyrke og stabile rammebetingelser klinger godt i ørene til internasjonale kunder. Basert på positive tilbakemeldinger i markedet forventer jeg en bratt vekstkurve også i årene som kommer, påpeker Hagaseth og legger til:

CTS Nordics er valgt som byggpartner og de vil bygge side om side med det eksisterende datasenteret som er i full drift.

– Vi håper vårt planlagte kontorbygg på anlegget vil stå klart i sammenheng med ferdigstillelsen slik at vår voksende organisasjon også får bedre fasiliteter.

Powered by Labrador CMS