SKI: Nærmere bakken er det nesten ikke mulig å komme.
SKI: Nærmere bakken er det nesten ikke mulig å komme.

God etterspørsel i nytt hyttefelt

- Det er bra driv i hyttemarkedet fremover. Renten er viktigere enn åpningen av Norge, sier utvikleren.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet og inndelingen på den 34 mål store tomta på Spranget i Kvitfjell er godkjent for 45 hytter. Denne kommende hyttegrenda ligger rett ved World-Cup bakken og navnet er inspirert av det kjente Russispranget som er mellomstasjonen i Olympiabakken.

- Vi har lagt alt ut for salg så kjøpere kan velge fra hele feltet. Arbeidet med å etablere veier og infrastruktur forløpende til hver tomt starter i disse dager. Det er hittil solgt 15 tomter vii regner med å selge ut nærmest alle innen 12 - 16 måneder, sier Terje Tinholt i Tinholt Eiendom.

Han opplever meget god interesse og flere interessenter skal opp å se området i vinterferien. I en startfase selger de bare tomtene, men er åpne for å bygge noen av de 45 hyttene for salg. Norgehus har tegnet en hyttemodell spesielt til dette tomteområdet, som bygges på 60 prosent av tomta.

Fra 4,8 millioner

- Resterende er fristilt med tanke på hvilken hytte tomtekjøper ønsker. Det er derfor åpning for andre hytteleverandører. Erfaringen er at de fleste vil gjøre noen justeringer innvendig som medfører at vi i første rekke konsentrere oss om tomtesalg, påpeker han.

Tomtene koster mellom 1 og 1,9 millioner kroner. Så kommer 500.000 kroner til grunnarbeider med såle samt tilkoblinger av infrastruktur.

- Komplett med tomt koster hyttene fra 4,8 millioner kroner. Standardmodellen er tegnet med 125 kvadratmeter over to plan som passer på alle tomtene, og koster fra ca 3,8 millioner ferdig levert, opplyser han.

Typiske kjøpere hittil er alpin- og skiinteressert familier i alderen 35 - 45 år med et eller flere barn. De kommer hovedsakelig fra Østlandsområdet, men også familier fra Lillehammer-området har kjøpt.

- Alt fra toppalpinist til normalt skiglade personer. Vi og den enkelte tomteeier starter å bygge så snart det lar seg gjøre på vårparten, trolig i mai/juni eller før, sier Tinholt.

Første prosjekt, hittil

I rent tomtesalg budsjetterer han med en omsetning på ca. 75 millioner kroner. Tinholt Eiendom eier hele tomta og prosjektet alene, i det som er deres første felt på Kvitfjell.

- Vi har meget god kjennskap til området ettersom jeg har vært med å selge flere prosjekter på begge sider av Kvitfjell. Vi ser også på andre områder der, men foreløpig konsentrerer vi oss om Spranget da vi mener denne siden av Kvitfjell står foran en meget spennende fremtid. Det blir nok vanskelig å finne et like godt tomteområde i fjellheimen med det første, men vi forsøker, poengterer han.

Powered by Labrador CMS