NI: Fru Haugans blir det niende hotellet i HEIMR Collection.
NI: Fru Haugans blir det niende hotellet i HEIMR Collection.

Glastad kjøper Nord-Norges eldste hotell

Endre Glastads HEIMR Collection har kjøpt hotellet Fru Haugans i Mosjøen.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet, som blir det niende i porteføljen til HEIMR, er Nord-Norges eldste hotell.

– Dette er et hotell som passer perfekt inn i vår portefølje av kjente og særpregede hoteller. Samtidig markerer kjøpet et viktig steg i HEIMRs utvikling, ved at vi for første gang går inn i det nordnorske markedet, sier CEO Terje Ropstad i HEIMR.

Transaksjonen inkluderer også de øvrige virksomhetene i Fru Haugangruppen; Frøken Skjolds Hotel og restauranten Blomsterbua Mat og Vin. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Det er Njord Securities som har vært tilrettelegger for kjøpet av eiendommen. CBRE og BDO var selgers rådgiver i transaksjonen.

Fru Haugans er et kjent landemerke, med 230 års uavbrutt hotelldrift i Mosjøen. Siden 1885 har hotellet i fem generasjoner vært ledet av kvinner fra samme familie.

- Det var ingen lett beslutning å skulle selge Fru Haugans. Vi svært glade over å ha funnet en kjøper som har evne til å utvikle dette fantastiske hotellet videre, og som forstår verdien av den lokale forankringen og kulturen som alltid har vært en viktig del av hotellets identitet, sier administrerende direktør Ellen Løvold Strand.

HEIMR driver i dag syv kjente hoteller i Sør-Norge, inkludert Sola Strand Hotel og Hotel Victoria i Stavanger, Radisson Blu Caledonien i Kristiansand og Hotel Klubben i Tønsberg. Nylig inngikk kjeden også en 15 år leieavtale av Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy i Trøndelag. Dette samarbeidet styrkes gjennom at eierfamilien i Jegtvolden Fjordhotell nå blir medinvestor sammen med Glastad i kjøpet av Fru Haugans, der Njord Securities har vært tilrettelegger for kjøper.

Powered by Labrador CMS