HOTELL: I fjor bygde Wexus Gruppen bygde dette hotellet på på Harstad Narvik flyplass Evenes.
HOTELL: I fjor bygde Wexus Gruppen bygde dette hotellet på på Harstad Narvik flyplass Evenes.

Giganten styrker satsingen i Norden

Algeco Group kjøpte Malthus Uniteam i desember i fjor. Nå sluker de Wexus Group også.

Publisert

- Vår nye eier er den ledende aktøren for utleie av modulbaserte bygg- og containerløsninger i Europa og i Asia-Stillehavsområdet. Ved å kjøpe Malthus Uniteam satser Algeco for alvor i det nordiske markedet, lød det i en pressemelding rett før jul.

Nå styrker giganten sin tilstedeværelse i Norden ved å kjøpe Stavanger-baserte Wexus Group fra Norvestor Equity og andre aksjonærer. Wexus er en ledende leverandør av modulære bygningsløsninger i Norden, med 110 ansatte og en omsetning på 297 millioner kroner i 2019.

- Anskaffelser av høy kvalitet er viktig i vår strategi. Transaksjonen bygger videre på vår ledende posisjon i det svært attraktive nordiske markedet, sier administrerende direktør Mark Higson i Algeco i en pressemelding.

Egil Messmer, medgründer og administrerende direktør i Wexus Group, påpeker at oppkjøpet er et viktig skritt for virksomheten etter flere års vekst som gründerbedrift.

- Vi er sikre på at kombinasjonen av vår nordiske plattform, sammen med Algecos internasjonale erfaring, vil føre til enda større suksess de kommende årene, sier han blant annet. Transaksjonen skal gjennomgås av Konkurransetilsynet og forventes avsluttet i 3. kvartal 2020.