Transaksjon:

SOLGT: Drammensveien 211 har fått svenske eiere.
SOLGT: Drammensveien 211 har fått svenske eiere.

Genesta kjøper Portal Skøyen

Genesta har kjøpt Drammensveien 211 av Backe Eiendom Invest, Stokke Industri Eiendom og Farvatn Capital.

Publisert Sist oppdatert

Kontoreiendommen Portal Skøyen har et areal på 23.500 kvadratmeter og ligger mellom Skøyen og Lysaker, vest for Oslo sentrum. Det er Genestas femte fond, GNRE Core Plus Open-ended som er kjøper, mens selgerne eiendommen er Backe Eiendom Invest, Stokke Industri Eiendom og Farvatn Capital.

– Vi er veldig glade for å være tilbake i Oslo-markedet igjen. Oppkjøpet er en strategisk investering i et veletablert og voksende forretningsdistrikt. For eksempel vil den nye T-banestasjonen være en avgjørende faktor for våre fremtidige leietakere, sier David Neil, administrerende direktør i Genesta.

Ifølge Genesta vil kommunens plan for Skøyen og Lysaker innebære en økning av utnyttelsesgraden og heving av området. Vækerø stasjon, som blir en del av Fornebubanen vil ligge like utenfor Portal Skøyen og ta pendlere til Majorstuen på 5 minutter. Blant leietakerne er selskaper som Bilia, Verisure og Reitan Convenience.

– Investeringen støtter vårt mål om å bygge en kontorportefølje av høy kvalitet på tvers av Norden. Vi vil nå fortsette å se etter nye investeringsmuligheter i Oslo og på våre andre fokusområder i Norden, sier David Neil.

Selmer, PWC og Pangea Project Finance var Genestas rådgivere under oppkjøpet.

Powered by Labrador CMS