UTVIKLING: Nå går startskuddet for utviklingen av den tidligere industritomta.
UTVIKLING: Nå går startskuddet for utviklingen av den tidligere industritomta.

Gammel industritomt blir hett boligprosjekt i vannfronten

I sommer startet utviklerne med grunnarbeidet etter et par års planlegging, og snart slippes leilighetene for salg.

Publisert Sist oppdatert

Fremtiden til den sentralt beliggende Jernverkstomta har vært tema i alle fall siden nedleggelsen på 1990-tallet. Siden har det skjedd fint lite med det store området på Notodden utover snakking og arkitektskisser, men kortversjonen av historien er at PBBL og Bng Utvikling for to år siden presenterte ideen om 85 leiligheter samt næringsarealer i et prosjekt til 500 millioner kroner.

Markedssjef Lars Christensen i PPBL forteller om svært god stemning i kommunen den gangen, men at det har tatt to år å samle alle trådene. Og at de har fått med Heimgard Bolig på laget.

Største boligprosjekt noensinne

- Dette har vært et langt lerret å bleke med mange endringer på skissene, og nå har vi endt i 47 leiligheter i tre blokker. Så har vi opsjon på å bygge mer senere etter at andre aktører har bygd sitt. Vi lanserer boligene Vannfronten Park for medlemmene våre i slutten av august og da skal vi også ha prisene klare, sier han og tror prosjektet blir 100 millioner kroner dyrere enn forespeilet i 2019.

Grunnarbeidet som startet tidligere i sommer handler om å bygge et 3.000 kvadratmeter stort næringsareal og 4.000 kvadratmeter med parkeringskjeller. Når dette står ferdig kommer de tre blokkene oppå, med leiligheter mellom 35 og 121 kvadratmeter.

Christensen bruker uttrykket formidabelt om den kommende utviklingen av området.

- Vårt prosjekt er startskuddet til en voldsom boligutvikling på Jernverkstomta. De tre blokkene alene er det største boligprosjektet noensinne på Notodden, og det er snakk om å bygge hundrevis av leiligheter her i årene som kommer. Målet vårt er å bygge de tre blokkene i ett, men vi fordeler det på tre trinn med 18 enheter i det første. Hvis det går det bra legger vi ut de neste så fort vi kan, sier han om prosjektet som får Blueshuset som nærmeste nabo.

Ny bydel og nytt sentrumkk

Skal vi tro markedssjefen bør ikke salget være et problem, den store interessen tatt i betraktning.

- Våre meglere forteller om kjempegod respons allerede, og ikke bare fra folk som bor i og rundt Notodden fra før. Også mange som opprinnelig kommer herfra men har bosatt seg i Oslo og andre steder nå, sier de kan tenke seg å flytte hjem igjen. Det spennende nå er hvor attraktive disse boligene viser seg å bli. Vi er optimister med tanke på at Vannfronten blir midt i smørøyet av Notodden og også at naboprosjektet Vannfronten dagligvareforretning og Vinmonopolet i første etasje er en suksess. Det begynner å bli noen år siden det sto ferdig, men vi ser at bruktprisene der er veldig høye, sier han.

Sentrum i Notodden er som i mange andre mindre steder i landet spredt langs Storgata og dermed strukket ut i lengden. Jernverkstomta kommer med andre ord til å bli en ny bydel og antakeligvis byens nye sentrum når alt står ferdig. Det er også noe PBBL har i bakhodet.

- Beboerne her ute får nærmest tøffelavstand til alt. Dessuten er det behov for leiligheter i byen siden svært mye av byggeaktiviteten her har handlet og fortsatt handler om eneboliger. Faktisk er det få nye sentrumsnære leilighetsprosjekter å finne, poengterer han.

Powered by Labrador CMS