Bolig:

SENTRUM: St. Halvardkvartalet skal bygges også med tanke på førstegangskjøpere.
SENTRUM: St. Halvardkvartalet skal bygges også med tanke på førstegangskjøpere.

Prøver seg med leie til eie for første gang

Noen av nye sentrumsleilighetene tilbys førstegangskjøpere uten egenkapital.

Publisert

Usbl skal utvikle boligprosjektet St. Halvardkvartalet på Bragernes i Drammen sentrum, 48 leiligheter. Seks av disse tilbys med konseptet leie til eie, og der kan førstegangskjøpere uten egenkapital få mulighet til å komme seg inn i boligmarkedet.

Leilighetene som blir mellom 39 og 105 kvadratmeter store er innskuddene er priset fra 1,57 millioner til 4,55 millioner kroner. Det gir totalsummer mellom 3,1 millioner og 9,2 millioner kroner. Salget starter i september og hvis alt går etter planen skal blokka være ferdig høsten 2023.

- St. Halvardkvartalet er formet som et sammenhengende bygg med hovedfasader mot Nedre Storgate og St. Halvards gate. Bebyggelsen får ulike høyder tilpasset fortausnivået rundt kvartalet, med en sokkelhøyde som gir redusert innsyn. Fjerde etasje er inntrukket, ifølge en pressemelding.

Første gang

- Dette blir det første prosjektet vi lanserer med konseptet leie til eie. Vi er en medlemsorganisasjon som ønsker å bidra til at flere kommer seg inn på boligmarkedet, sier administrerende direktør Johan Bruun i Usbl.

Powered by Labrador CMS