HØYT: Den nye skolen i Sandvika får åtte etasjer over bakken.

Entra bygger skole for 175 millioner kroner i Bærum

Byggingen starter hvert øyeblikk og skolen skal stå ferdig til skolestart neste år.

Publisert

På oppdrag for Entra er Ø.M. Fjeld klar til å starte byggingen av en videregående skole i Sandvika sentrum - Akademiet Realfagsgymnas med plass til 300 elever ifølge en pressemelding.

Malmskriverveien 16 ligger like ved Sandvika stasjon, og hele byggeplassen på rundt 400 kvadratmeter er i 30-meterssonen til jernbanen. Der skal entreprenøren bygge et åtte etasjer høyt bygg.

– Det skal plasseres på konstruksjonen for det eksisterende parkeringsanlegget, slik at skolen får to kjelleretasjer bestående av teknisk rom og parkeringsplasser. Plasseringen gir oss et par ekstra utfordringer, men vi har laget en god plan for gjennomføringen, sier daglig leder Ole Einar Rongved i ØMF Asker Ringerike.

Skolen skal bygges i tråd med kommunens høye miljøambisjoner og etter standarden BREEAM-NOR Excellent. Det betyr blant annet solcellepaneler på taket.

Entra disponerer en rekke eiendommer i nærområdet og har flere prosjekter både under bygging og planlegging i det samme kvartal.

– Vi er glade for at Bærum kommune gikk med på å omregulere eiendommen fra parkering. Skolen blir utformet med mye glass og åpne løsninger på gateplan. Slik vil dagens litt lukket bakside i fremtiden føles lysere og mer åpen for alle som ferdes der, sier Per Ola Ulseth som er direktør for prosjektutvikling i Entra.

Han vil ikke røpe verdien av byggekontrakten, men sier at totalprosjektkostnaden for er estimert til 175 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS