HOTELL: Nå er det klart hvem som skal åpne hotell på Oslos paradegate.

Ringnes lar Stordalen åpne hotell i bygården på Karl Johan

Det som begynte i Stockholm skal nå utvides.

Publisert

Karl Johans gate 8 i Oslo ble opprinnelig bygget som hotell i 1858 etter bybrannen. Eiendommen eies 50/50 av Eiendomsspar og Mette Borge Eiendom etter at Christian Ringnes sitt selskap Eiendomsspar kjøpte seg inn i 2019.

I 2021 sendte Mellbye Arkitektur Interiør rammesøknad for denne bygården samt Dronningens gate 23 og 25 på vegne av Karl Johansgate 8 AS som Estate Nyheter skrev om i fjor.

Arkitektene påpekte der at det er vanskelig å få til effektiv kontordrift da arealene er små.

– Dronningens gate 23 og 25 har vært benyttet til kontorer og noe detaljhandel i første etasje. Bakgårdsbyggene er av svært enkel standard, og deler av dem har stått tomt i flere år. Karl Johans gate 8 var opprinnelig hotell, men ble senere ombygget til kontorer og butikker, skrev de blant annet.

Nytt hotell

Nå skal bygget tilbakeføres til opprinnelige formål og fylles med Nordic Hotels & Resorts konsept Hobo Hotel. Dette konseptet har ifølge en pressemelding vært en suksess på Brunkebergstorg i Stockholm fra første dag i 2017, og utvides nå til Oslo og Helsinki.

Målet er dessuten å være til stede i København innen to år.

– Hobo er et av våre mest vellykkede konsepter. Det er et hotell som utvikles med byen i en slags konstant beta-modus. Med satsingen skaper vi en møteplass, sier daglig leder Henrik Berghult i Nordic Hotels & Resorts.

For de moderne menneskene

Hobo skal visstnok være et sted for den moderne reisende - og et samlingspunkt der gjestekokker, mikrobryggeriøl, kunst og levende musikk avløser hverandre. Her ligger fokuset mindre på conciergetjenester og fine dining, og mer på livekonserter og pop-up klubber.

– Det er skapt for de som ønsker å utforske den lokale kulturen i sin by. Noen kaller det fremtidens luksus, sier konseptdirektør Henrik Jakobsen.

Arkitektene på Studio Aisslinger i Berlin står bak innredningen i Stockholm, og de har også fått oppdraget med å skape hotellene i Norge og Finland.

Hotellet i Helsinki blir først ut, i det stengte GLO Hotel Kluuvi med 184 rom. Der skal det også åpne en restaurant, bar og livescene når alt står ferdig tidlig i 2024.

Året etter åpner det 181 rom store hotellet i Oslos paradegate.

Powered by Labrador CMS