FORNYES: Kontorene i Trondheim Torg skal pusses opp og utvides.

Rehabiliterer og utvider  Trondheim Torg

5.200 kvadratmeter nye kontorene skal bygges på taket.

Publisert

Skanska har signert kontrakt med DNB Livsforsikring, ved datterselskapet Trondheim Torg, for å rehabilitere og bygge på Trondheim Torg ifølge en pressemelding. 

De eksisterende kontorlokalene skal bli et av byens mest moderne kontor- og næringsbygg, med Trondheim kommune som leietaker. 17.000 kvadratmeter med skal rehabiliteres, samtidig som det skal bygges 5.200 kvadratmeter med nytt kontorer på det som i dag er taket.

Byggearbeidene starter i disse dager med en planlagt ferdigstillelse i november 2026. Kjøpesenterdelen skal holde åpent gjennom hele byggetiden. 

Partene oppgir ikke hva jobben skal koste, annet enn at det blir betydelig.

– Byfornyelse og rehabilitering et satsningsområde for oss i Skanska, og i dette prosjektet får vi virkelig brukt vår kompetanse og erfaring, sier Tor Arne Midtskogen som er konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet i Norge.

– Prosjektet realiserer over 250 nye arbeidsplasser for Trondheim kommune i Midtbyen. I tillegg transformeres 60 bilparkeringsplasser til 600 nye sykkelparkeringsplasser. Vi er fornøyd med å kunne realisere et foregangsprosjekt innenfor transformasjon og byutvikling, sier  administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Bedre enn nybygging

Ved å rehabilitere fremfor kun å bygge nytt, reduseres både klimagassutslipp og behovet for materialressurser vesentlig. I dette prosjektet er reduksjonen av klimagassutslipp fra produksjonsfasen beregnet å være 50-60 prosnt sammenlignet med et nytt kontorbygg oppført med dagens standard materialbruk.

Rehabiliteringen av bygningsmassen bidrar også til at byggets energibehov kuttes betydelig. I dag har bygget Energimerke E, etter at jobben er gjort blir er det visstnok oppgradert til minimum Energimerke B. Bygget vil da være BREEAM NOR-sertifisert til nivå Very Good og tilfredsstiller EUs taksonomikrav.

Powered by Labrador CMS