SESONGEN UTVIDES: Med overbygg og levegger kan takterrassen tas i bruk i flere måneder. Ill: Tag Arkitekter
SESONGEN UTVIDES: Med overbygg og levegger kan takterrassen tas i bruk i flere måneder. Ill: Tag Arkitekter

Dette kan bli Norges råeste takterrasse

I kombinasjon med den formidable 360 graders utsikten over Oslo og fjorden, vil oppgraderingen ta Posthusets takterrasse til nye høyder.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Entra har Tag Arkitekter bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Biskop Gunnerus gate 14A – også kjent som Postgirobygget, men av eieren Entra omdøpt til Posthuset.

Henvendelsen til PBE gjelder oppgradering/rehabilitering av takterrassen, og i den forbindelse vurderes det å oppføre et overbygg med levegger «for å gjøre takterrassen, som er svært væreutsatt, brukbar flere dager i året».

Tajma Lozo, teknisk sjef i Entra, sier til Estate Nyheter at dagens takterrasse på toppen av Posthuset er enkelt utformet.

– Vi ønsker å oppgradere takterrassen, slik at den står i stil med den fantastiske utsikten. Dette er også noe leietakerne ønsker. Vi vil rett og slett gjøre det hyggeligere der, sier Lozo.

Les også: Vil ikke vike på 27 etasjer 

Blant annet ønskes det en møblering med sittegrupper i ulike soner. Dessuten vil et overbygg og levegger kunne forlenge sesongen for bruk av takterrassen.

– Det kan blåse mye der oppe, derfor brukes takterrassen kun når det er sol om sommeren. Med overbygg og levegger kan terrassen kanskje brukes fra april til september, sier hun.

Posthuset ligger ved Oslo Sentralstasjon, og er med sine 26 etasjer Norges høyeste kontorbygg. I første etasje er det en sosial møteplass og kantine med stor kapasitet og egen kaffebar. Der er det også 4 felles møterom og et auditorium med kapasitet på over 100 deltakere til disposisjon.

Fra Posthuset kan man gå tørrskodd til tog, Flytoget, T-banen og taxi.

– Posthuset har en fantastisk utsikt fra de fleste arbeidsplasser. Det er ansett som en av Oslos mest attraktive næringseiendommer, heter det på hjemmesiden til Entra.