START: Her skal det bygges 1.500 boliger og mye næring i årene som kommer.
START: Her skal det bygges 1.500 boliger og mye næring i årene som kommer.

Dette er starten på en massiv utbygging i Stavanger

Prosjektet Søstrene Hinna består enn så lenge av totalt 18 rekkehus og 124 leiligheter i tre byggetrinn.

Publisert

Øgreid Eiendom har hyret inn Veidekke til å bygge første trinn i boligprosjektet sitt på Jåttå i Stavanger - 51 boenheter i fire rekkehus og to boligblokker pluss felles parkeringskjeller.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 120 millioner kroner før moms ifølge en pressemelding.

Søstrene Hinna er startskuddet for videreutviklingen av Hinna Park som ferdig utbygd får om lag 1.500 nye boliger og 6.000 arbeidsplasser.

- På vår tomt skal vi bygge 150-200 boenheter og 20.000 kvadratmeter næring. Vi begynner planleggingen av andre trinn mens vi bygger første, og planen er å fortsette i ett til vi er ferdige, sier daglig leder Erlend Aanestad i Øgreid Eiendom.

Avtalen de nå har inngått med Veidekke gjelder om lag 8.000 kvadratmeter. Byggestart er planlagt i september, salgsstarten går i juni og flyttebilene kommer i midten av 2023.

I tillegg til Øgreids prosjekt, skal også partnerne OBOS og Hinna Park (50/50 Entra og Camar Eiendom) bygge mye i dette området.

- Totalt med deres prosjekter snakker vi om mange år med utvikling her med boliger og næring. Hinna park har en av de mest sentrale beliggenhetene i regionen, rett ved toget og den nye bussveien. Det er nærhet til absolutt alt, fire minutter til sykehuset, ti minutter unna Stavanger sentrum og kort vei til Sandnes, utdyper han.

Dette er kvaliteter folk er fullstendig klar over, og allerede før salgsstart har Aanestad merket interesse fra potensielle kjøpere som allerede har henvendt seg.

- I tillegg til bebyggelse blir det også parker og gode uteområder her. Vi regner med å være ferdige med vårt prosjekt om fem til sju år, sier han.

Øgreid Eiendom er heleid av Stavanger-konsernet Øgreid som styres av far og sønn Knut og Halvor Øgreid. De har cirka 1.200 boliger på gang i Rogaland, i forskjellige faser fra LNF områder til produksjon.

Powered by Labrador CMS