GÅR TIL DARK: Tone Stilén kommer fra Symetri.
GÅR TIL DARK: Tone Stilén kommer fra Symetri.

Dark ansetter for teknologisatsing

Dark Gruppen har ansatt Tone Stilén som en del av arkitektfirmaets teknologisatsing.

Publisert Sist oppdatert

Tone Stilén kommer fra Symetri, hvor hun har jobbet med kurs og hjulpet bedrifter som vil øke sin kompetanse på BIM (dataprogram som arkitekter og ingeniører bruker til å prosjektere). Hun er utdannet teknisk tegner og har tidligere jobbet i Dark helt tilbake i 1993.

– Jeg skal kurse og følge opp alle ansatte i Dark Gruppen og sørge for at vi i Dark er best på BIM-verktøy i arkitektbransjen. I tillegg skal jeg være med i flere av de store prosjektene for å optimalisere måten vi jobber på, sier Tone Stilén.

Hun mener det er mange fordeler med å bruke BIM-verktøy, og legger til at det også er blitt et krav fra statlige byggherrer som Statsbygg og Sykehusbygg.

– Med BIM blir planleggingen enklere og med gode BIM-modeller kan man oppdage utfordringer på et tidlig stadium som på gamlemåten kunne ført til kostbare endringer i siste liten, sier Stilén.

Daglig leder Arne Reisegg Myklestad i Dark Gruppen er fornøyd med ansettelsen.

— Tone har vært en del av Dark familien lenge og vi har hatt et tett samarbeid under tiden hun har jobbet hos Symetri. Vi er veldig fornøyde med å ha henne tilbake hos oss, og kommer til å ha et enormt utbytte av den unike kompetansen hun besitter, forteller Myklestad.

Han forteller at Dark var tidlig ute med å ta i bruk BIM-verktøy. Stilén er hentet tilbake for å sørge for at arkitektkonsernet fortsetter å ligge i front. Myklestad mener at med ny BIM-manager på plass sikrer Dark seg en posisjon som et «kunnskapshus». Målet er at arkitektene etter hvert skal kunne jobbe som BIM-koordinatorer på eksterne prosjekt.

Dette er BIM:Et BIM-verktøy er en betegnelse på dataprogram arkitekter og ingeniører bruker til å prosjektere. Hver vegg og vinduskarm som modelleres i et BIM-prosjekt inneholder en mengde informasjon som deltagerne i prosjektgruppen trenger.Hvert element i modellen inneholder informasjon om dimensjon, lokasjon og egenskaper. Andre faggrupper med ansvar for bygg, elektro og VVS skal bidra med egne modeller for sammenstilling og samhandling.Med en god BIM-modell kan man simulere byggeprosessen, forutse utfordringer og øke kvaliteten på leveransen. Byggherren kan bruke modellene til å få bedre oversikt på prosjektet og kan simulere samsvar mellom bestilling og resultat.Revit er et mye brukt BIM-verktøy i bygg og anleggsbransjen.(Kilde: Dark Gruppen)

Powered by Labrador CMS