SLO TIL: Bulk Industrial Real Estate slo til da muligheten for å kjøpe Snipetjernveien 3 og 9 dukket opp.
SLO TIL: Bulk Industrial Real Estate slo til da muligheten for å kjøpe Snipetjernveien 3 og 9 dukket opp.

Bulk kjøper logistikkeiendom fra Ferd Eiendom

– Dette er en av indrefiletene i norsk logistikkeiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Peder Nærbø, gründer og hovedeier i Bulk Infrastructure. Hans selskap har gjennom Bulk Industrial Real Estate kjøpt Snipetjernveien 3 og 9 fra Ferd Eiendom. Prisen er ifølge Dagens Næringsliv rundt 600 millioner kroner. Logistikkeiendommen i Regnbuen Næringspark på Langhus har et bygningsareal på 26.000 kvadratmeter og en tomt på 65.000 kvadratmeter.

– Sist dette bygget ble omsatt i 2011, hadde vi nettopp kjøpt 300 mål tomt av Ski kommune for å skape Bulk Park Fugleåsen. En park med ni leietagere og 80 000 kvm moderne logistikkanlegg på andre siden av veien for Snipetjernveien. Den gang var vi fullt investert i Fugleåsen, men i dag er situasjonene helt annerledes. Så da muligheten kom med å kjøpe dette bygget, med kanskje Norges beste beliggenhet for Oslo-distribusjon, ville vi være med, sier Nærbø.

Peder Nærbø var tidlig ute med å se etter logistikkmuligheter utenfor Oslo. Han startet Bulk i 2006 for å flytte logistikk ut av Oslo og lage en spesialist innen utvikling av lager-, logistikk- og industrieiendom. Siden oppstarten har Bulk bygget ca. 450.000 kvadratmeter industribygg, inkludert pågående nybyggsprosjekter.

– Da vi startet opp i 2006 var det for å skape effektive logistikkbygg på de riktige beliggenhetene utenfor Oslo, med lave driftskostnader og høy fleksibilitet. Mange logistikkanlegg var den gang bygget med mye kontorer og multifunksjoner. Ett av unntakene var denne eiendommen og derfor har jeg alltid vært forelsket i denne «logistikk-maskinen», sier Peder Nærbø.

STRATEGISK ENDRING: Peder Nærbø og Jon Gravråk vil gjøre flere strategiske kjøp fremover.
STRATEGISK ENDRING: Peder Nærbø og Jon Gravråk vil gjøre flere strategiske kjøp fremover.

Snipetjernveien 3 og 9 ble bygget for matgrossisten Kjeldsberg som senere ble en del av Rema 1000. Den nære beliggenheten til E6 og Oslo er viktig årsak til Bulks investering. Selskapet ser dette som en konkurransefordel i et økende e-handelsmønster. I dag er Brødrene Dahl og OneMed leietakere, men Bulk ser betydelig utviklingspotensial for å kunne tilpasse eksisterende eller nye leietageres fremtidige behov.

Bulk har som regel utviklet logistikkbygg, men selskapet har nå endret strategi til å også foreta strategiske oppkjøp av eksisterende bygg.

– Vi forventer å gjøre flere strategiske oppkjøp fremover. I kombinasjon med fortsatt høy takt på nyutvikling vil denne type oppkjøp bidra til å styrke Bulk som en ledende aktør innen lager-, logistikk- og industrieiendom - ikke bare innen utvikling, men også med tanke på forvaltning av en rendyrket og stor portefølje, sier CEO Jon Gravråk.

Powered by Labrador CMS