MAJORITET: Med 80 prosent av aksjene er Anders Buchardt og AB Invest nå den største eieren.
MAJORITET: Med 80 prosent av aksjene er Anders Buchardt og AB Invest nå den største eieren.

Buchardt blir hovedeier i Alpinco

Dermed øker AB Invest sin eierandel fra 40 til 80 prosent i selskapet. DNB fortsetter sitt engasjement og langsiktige eierskap.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har vært langsiktige eiere i Alpinco i mer enn 10 år og kjøpet av Borgen sin eierpost er en naturlig og viktig styrking av satsingen vår. Vi har stor tro på destinasjonene Hafjell og Kvitfjell, og ikke minst Gudbrandsdalen som reiselivsmål. Det ligger store potensial i regionen, der vi sammen med en utrolig stødig og dyktig organisasjon har satt oss mål om å utvikle Kvitfjell og Hafjell til komplette reisemål året rundt, sier Anders Buchardt i en pressemelding.

Sentrale utviklere

Med lang fartstid som utvikler og eier i Hafjell fra 1991 og i etableringen av Alpinco fra 2012, har Buchardt-familien svært god kjennskap til området. De har vært sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.S

Bjørn Erik Borgen kom inn som hovedeier i Kvitfjell i 2003, og har som Buchardt vært eier i Alpinco siden 2012.

- Det er med tungt hjerte jeg selger, men timingen er for min del riktig. Jeg er glad for å kunne overlevere stafettpinnen til Anders og DNB. Alpinco opprettholder kontinuitet gjennom erfarne eiere som vil sikre fortsatt god utvikling av Hafjell og Kvitfjell, påpeker Borgen.

I perioden han satt som hovedeier i Kvitfjell ble anlegget videreutviklet fra å være et OL-anlegg til en av de beste skidestinasjonene i Skandinavia. Vestsiden av fjellet ble bygd ut med alpin infrastruktur, samtidig som at grunnlaget for utvikling av Kvitfjells tredje fjellside, Varden, ble lagt.

- Dette har vært en fantastisk reise, sier Borgen.

Engasjement og kunnskap

- Anders har et stort hjerte for Hafjell og Kvitfjell, med en drivkraft og et engasjement som vi verdsetter. Satsingen han nå gjør på oss og Alpinco er utrolig offensivt og gjør at fremtiden ser lys ut for begge våre destinasjoner, sier daglig leder Odd Stensrud i Alpinco.

Dette selskapet eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell, i tillegg til flere eiendomsselskaper som utvikler næringsprosjekter, og områder for fritidsformål.

Konsernet hadde i sesongen 2021-22 samlede driftsinntekter på 407 millioner kroner herav 190 millioner i salg av heiskort. I sesong sysselsettes 350 ansatte, og selskapet er nest største aktør innen alpinbransjen i Skandinavia.

Powered by Labrador CMS