Aktuelt:

BYTTES UT: SiO selger modulboligene til Oslo kommune og går i gang med byggingen av permanente studentboliger på Kringsjå.

Nå kommer det 500 permanente studentboliger på Kringsjå

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) går i gang med oppføringen av 500 permanente studentboliger på Kringsjå, hvor det i dag står 70 modulbygg med 110 boenheter.

Publisert Sist oppdatert

Modulbyggene har vært brukt som midlertidige studentboliger de siste årene i påvente av regulering. Nå går SiO i gang med arbeidet med å oppføre 500 studentboliger på tomten, hvorav 400 blir ettromsleiligheten, mens 100 blir familieleiligheter.

– De nye byggene skal plasseres på parkeringsplassen nord for studentbyen. Noe bygges på eksisterende tomt og noe bygges der modulbyggene ligger i dag, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Samtidig har Boligbygg Oslo KF i Oslo kommune inngått avtale med SiO om kjøp av de 70 modulbyggene. De skal brukes til å bosette flyktninger fra Ukraina.

– Vi er svært fornøyd med at vi har sikret oss disse modulbyggene som vil gjøre oss i stand til å raskt skaffe boliger til flyktninger, dersom Oslo kommune skal bosette flere enn det som lar seg gjøre i den ordinære boligmassen eller privat, sier Boligbyggs administrerende direktør, Marit J. Leganger.

Boligbygg kjøpte modulbyggene for fem millioner kroner, med overtagelse 1. juli. Boligene har soverom, stue med kjøkken, og bad.

– Så snart modulbyggene flyttes, planlegger vi å starte grunnarbeidene for de nye boligene der hvor de midlertidige modulboligene står i dag. Vi forsøker å bygge så mye vi kan. Nå har vi fått muligheten til å bygge på vår egen tomt, noe som vil gi Oslos studenter enda flere boliger tilgjengelig, sier Eskelund.

Powered by Labrador CMS