AMBISJONER: Morten Kjeldby blir daglig leder i selskapet som har en langsiktig ambisjon om 10 milliarder i eiendomsverdier.
AMBISJONER: Morten Kjeldby blir daglig leder i selskapet som har en langsiktig ambisjon om 10 milliarder i eiendomsverdier.

Blir sjef for ny eiendomsgigant

Morten Kjeldby er blitt daglig leder i den nye eiendomsgiganten Public Property Invest, som skal kjøpe eiendom for 3 milliarder innen nyttår.

Publisert

Det var i slutten av juni at Estate Nyheter kunne fortelle om det nye storselskapet innenfor offentlige eiendommer som ble tilrettelagt av Arctic Securities. Selskapet, som har fått navnet Public Property Invest AS (PPI), har samlet flere eiendommer i ulike Arctic-syndikater og kjøpt eiendommer fra blant annet SBB i Norden, samt en eierandel på 33,6 prosent i Offentlig Eiendom AS. Arctic hentet inn 1,044 milliarder kroner i egenkapital til det nye prosjektselskapet og den samlede eiendomsverdien er 4,735 milliarder kroner. PPIs andel av eiendommene er verdsatt til 2,935 milliarder kroner.

Nå er det klart at Morten Kjeldby skal lede det nye selskapet. Og måler er å kjøpe eiendommer slik at verdiene dobles innen årsskiftet. På litt lenger sikt er ambisjonen at PPI har eiendom for 10 milliarder kroner.

– Eiendomsporteføljen består i all hovedsak av samfunnsnyttig eiendom med offentlige leietakere, med beliggenhet i sentrale knutepunkt rundt om i landet. Typiske eiendommer er politistasjoner, domstoler, offentlige helsevirksomheter og øvrige offentlige kontorer, sier daglig leder Morten Kjeldby.

Morten Kjeldby begynte i den nye jobben den første oktober. Han har jobbet i eiendomsbransjen siden 2005, i virksomheter som CBRE, Colliers International og Eiendomsmegler 1 Næringsmegling, i tillegg til First Mover Group hvor han nylig sluttet som prosjektdirektør. Han er utdannet siviløkonom fra BI Sandvika.

Eiendommene som PPI har kjøpt, er HGF Invest AS, Røynebergsletta, Søebergkvartalet, Offentlige Bygg Namsos, en portefølje fra SBB, samt en eierandel på 33,6 prosent av Offentlig Eiendom AS, som eier 16 eiendommer.

Det er Arctic Securities AS som har tilrettelagt selskapet. Arctic Business Management AS er engasjert av Public Property Invest AS som ekstern eiendomsforvalter samt forretningsfører og har satt opp et dedikert team til disposisjon for selskapet. Arctic Securities AS er selskapets finansielle rådgiver og tilrettelegger for å innfri strategien om selskapets videre vekst. Største eier i PPI er SBB Samfunnsbygg, med 50 prosent av aksjene i selskapet.

Powered by Labrador CMS