SOLID: 2022 var et aktivt og godt år for Jon-Erik Lunøe i Bane Nor eiendom.
SOLID: 2022 var et aktivt og godt år for Jon-Erik Lunøe i Bane Nor eiendom.

Dro inn over en milliard kroner i leieinntekter

I motsetning til mange i eiendomsbransjen, hadde Bane NOR Eiendom et solid år i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Bane NOR Eiendoms årsrapport viser at konsernet økte leieinntektene med 15 prosent i løpet av 2022.

Leieinntektene økte godt som følge av blant annet nytt togverksted på Støren og kontorbygg i Kristiansand, på Voss og på Gjøvik. Leieinntektene fra alle kontorbygg, verksteder, stasjonsbygninger og andre eiendommer var på over en milliard kroner totalt for året.

Markedsverdi på 25 milliarder

Økte driftskostnader som følge av prisstigning med etterslep på indeksregulering av husleie, ga press på lønnsomheten av konsernets eiendomsforvaltning. Likevel var brutto driftsresultat ni prosent høyere enn året før. Markedsverdien av eiendomsporteføljen økte til over 25 milliarder kroner. Årsresultatet var på 206 millioner.

Årsrapporten viser at konsernet har en lav belåningsgrad på 32,2 prosent og fortsatt solid betjeningsevne.

Oslo S Shopping kraftig opp

Oslo S Shopping økte bruttoomsetningen med 67 prosent fra 2021 mens besøket økte med 54 prosent. Dette ga økt handel per kunde og bedre inntjening for leietakerne på Norges største togstasjon. Bare Narvesen hadde 2,8 millioner kunder. Accessorize utvidet sin butikk og konkurrerer med Dubai og Heathrow om å ha kjedens største omsetning per år. Burger King havner på plass nummer ti over kjedens mestselgende i verden.

Selger godt ved knutepunkt

Salg av leiligheter var noe ned fra året før, ikke et dramatisk fall sammenlignet med andre i bransjen. Det viser at leiligheter ved knutepunkt er mer lønnsomme og også holder seg bedre når markedet sliter. Totalt solgte Bane NOR Eiendom 317 leiligheter i 2022 (fra heleide og deleide selskaper), mot 417 året før. Samlet salgsverdi var på 905 millioner kroner. Justert for eierandelsprosent ble det solgt 182.

– 2022 var et aktivt år for oss. For å kunne nå nullutslippsmålet i Parisavtalen må folk blant annet reise mer kollektivt. Nettopp det er kjernen i vår virksomhet som knutepunktutvikler. I tillegg bidrar vi til at matjord, skog og myrer får være i fred fordi vi bygger på allerede brukt grunn, poengterer administrerende direktør Jon-Erik Lunøe.

Powered by Labrador CMS