Transaksjon:

KJØPER MER: AVA-sjef Arne Vannebo.
KJØPER MER: AVA-sjef Arne Vannebo.

AVA Eiendom ekspanderer i Asker sentrum

Asker Næringseiendom AS og Elvely Holding AS kjøper nå E1-tomta på Elvely i Asker sentrum fra Asker Kommune. Asker Næringseiendom AS eies av AVA Eiendom AS og Aspelin-familien.

Publisert

E1-tomta huser i dag Varmestua som skal flyttes internt i Asker. Tomta er ferdig detaljregulert og meget sentral, ved det nye planlagte torget på Elvely, kun 100 meter fra togstasjonen i Asker. Det skal oppføres et signalbygg på ca. 6.200 kvadratmeter i form av lamellbebyggelse. Bygget er regulert med fem etasjer i nord, og syv i sør. Plan 1 er regulert med ekstra høyde, tilpasset utadrettet virksomhet.

Det kommende nybygget vil enten bli utviklet som et sentrumshotell, et rent kontorbygg eller et helsehus.

- Det er sjelden at vi får anledning til å kjøpe en så sentral tomt som er ferdig detaljregulert. Derfor gleder vi oss stort til å utvikle et flott nybygg midt i sentrum, kun 100 meter fra kollektivknutepunktet i Asker, sier CEO Arne Vannebo i AVA Eiendom AS.

- I dag er denne delen av sentrum vesentlig underutviklet og prosjektet vil utvide og forbedre Asker sentrum. AVA har allerede tatt en ledende posisjon i Asker sentrum, gjennom eierskapet av Stasjonskvartalene og Erteløkka. Vi gleder oss til å overta E1-tomta straks Varmestua har flyttet, estimert til september 2022, legger han til.

Asker Næringseiendom AS er det største kontoreiendomsselskapet i Asker sentrum. Gjennom sitt eierskap av Stasjonskvartalene og majoriteten av næringseiendomsmassen på Erteløkka. Til sammen eier selskapet ~63.000 kvadratmeter midt i sentrum, til en anslått eiendomsverdi på ~1,5 milliarder kroner.

Det er et betydelig utviklingspotensial i porteføljen, og på sikt ønsker selskapet å både utvikle arealene på Erteløkka, samt vokse videre i Asker sentrum, i tillegg til signalbygget på E1-tomta.

AVA Eiendom AS er et industrielt eiendomsselskap med langsiktige norske eiere. Selskapet har eierskap i 29 eiendommer med kontraktsfestede årlige leieinntekter på 227 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS