STORT OBLIGASJONSLÅN: Telegrafen-bygget har et stort obligasjonslån som snart forfaller.
STORT OBLIGASJONSLÅN: Telegrafen-bygget har et stort obligasjonslån som snart forfaller.

Kjempesmell for Telegrafen-syndikatet

Eierne i Arctic-syndikatet som kjøpte Telegrafen-bygget har gått på en kjempesmell.

Publisert

Det var rett før jul i 2020 at Arctic Securities klinte til og kjøpte Kongens gate 21, bedre kjent som Telegrafen-bygget, i Kvadraturen på vegne av et syndikat. Eiendomsverdien var 2,25 milliarder kroner. Netto yield var 3,45 prosent og Arctic Securities mente det var 20 prosent underleie i eiendommen.

Men med en høy gjeldsandel på 70 prosent, kan det bli krevende for syndikatet nå når et obligasjonslån på 1,58 milliarder kroner skal refinansieres i desember. Ifølge Finansavisen kan hele egenkapitalinvesteringen på 726 millioner kroner fra 159 privatinvestorer i syndikatet være tapt. Refinansieringen vil gi en kraftig økning i rentekostnaden og økt yield sender eiendomsverdiene nedover.

«Selskapet er i en pågående refinansieringsprosess og er ikke i brudd med noen av forpliktelsene sine. Alle selskapets leietakere betaler leien sin. Vi ønsker ikke å kommentere detaljene når det gjelder selskapsdokumentasjon,» skriver Arctics kommunikasjonssjef Sindre Fjærtoft i en epost til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS